Jyväskylän kaupunki kutsuu jälleen koolle asukkaita, luottamushenkilöitä ja kaupungin työntekijöitä yhteisiin keskustelutilaisuuksiin. Asuinalueiltoja järjestetään tänä syksynä Korpilahden, Palokan ja Tikkakosken alueilla.
Korpilahden asuinalueilta pidetään to 28.10. klo 18.00-19.30. Teemoina ovat kaavoitus ja liikuntapalveluiden ajankohtaiset asiat
Ilmoittaudu Korpilahden asuinalueiltaan tästä
(kisastudio Korpilahden yhtenäiskoululla, Kokkotie 20)

Asukastilaisuudet tunnettiin aikaisemmin iltakahveina kuntapäättäjien kanssa. Nimenmuutos tuli kuitenkin ajankohtaiseksi, kun tilaisuudet koronan vuoksi siirtyivät etäyhteyksin järjestettäviksi. Kokemukset kevään etäasuinalueilloista olivat rohkaisevia. Jokainen voi osallistua omalta kotisohvaltaan, mutta mahdollisuus vuorovaikutukseen säilyi. Myös illan ohjelma pystyttiin viemään läpi tiiviimmin.

Kaavoitus, elinvoima-asiat ja liikuntapaikat puhuttivat edellisillä kierroksilla

Asukasillan luonteeseen kuuluu, että ensin käydään läpi edellisellä kerralla esille nousseet kärkiteemat. Ovatko asiat edenneet ja ratkenneet suotuisasti vai ovatko ne edelleen ajankohtaisia ja tarvitsevat toimenpiteitä. Korpilahdella pohdittiin kaksi vuotta sitten muun muassa alueen elinvoimaa ja kaavoitusta ja Palokassa keskusta-alueen kaavoitusta ja turvallista koulumatkaa. Tikkakoskella puolestaan oltiin huolestuneita kevyen liikenteen väylien kunnosta. Keskustelun pohjaksi voi tutustua edellisten iltakahvien muistioihin sekä vastausosioihin, jotka löytyvät asuinalueiltojen nettisivuilta.

Aikaisemmin illat järjestettiin suuraluejaon mukaan, mutta nyt alueet on jaettu pienempiin osiin Kotikulmat -Jyväskylän asuinalueet -jaon mukaisesti. – Aluejakoa haluttiin pienentää ja asukasiltojen määrää kasvattaa. Ajatuksena on myös, että asuinalueilla vierailtaisiin uudelleen entistä nopeammalla syklillä, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaakko Selin. – Jokainen asuinalue on erilainen ja toivonkin, että asukasilloissa nousisi esille niin kehittämisen kohteita alueella kuin myös vahvuuksia ja hyvin toimivia asioita – ovat ne suuria tai pieniä. Nehän eivät välttämättä ole tiedossa alueen kaikilla asukkaillakaan saati kaupungin työntekijöillä tai päättäjillä. Tule mukaan osallistumaan ja vaikuttamaan oman asuinalueesi kehittämiseen, Jaakko Selin toivottaa kuntalaiset tervetulleiksi asukastilaisuuksiin.

Tilaisuudet toteutetaan etäyhteyksillä. Lisäksi alueille järjestetään “kisakatsomot”, jotka mahdollistavat osallistumisen mikäli ei ole mahdollisuutta etäyhteyteen.