Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien johtoryhmän kokous pidettiin tänään ensimmäisen kerran. Johtoryhmä päätyi siihen, että se ei suosittele Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle, eri kuntien ja kaupunkien itse laittamien torjuntatoimenpiteiden lisäksi, uusia torjuntatoimenpiteitä.

Näin siksi, että vaikka Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella olevissa kunnissa on koronavirustilanteen kannalta hyvin erilaisia tilanteita, kokonaisuudessaan tilanne on saatu hyvin hallintaan myös niissä kunnissa, joissa ilmaantuvuus on ollut korkea. Syynä tähän on, että koronaan sairastuneiden altistustilanteet ovat olleet hyvin tiedossa ja altistuneet on voitu laittaa karanteeniin ja näin ryppäät on saatu hyvin hallintaan. Näiden lisäksi eri torjuntatoimenpiteet ovat osoittaneet toimivuutensa, joista esimerkkinä maskien käyttö julkisilla paikoilla.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaisesti johtoryhmän tehtävänä on seurata maakunnallisen koronavirustilanteen tilannekuvaa ja tehdä sen perusteella analyysiä erilaisista päätöksistä, suosituksista ja linjauksista. Seuraavan kerran johtoryhmä kokoontuu arvioimaan sairaanhoitopiirin alueen tilannetta 8.10.2020.