Eläkeliiton Korpilahden yhdistys vaatii pankkipalveluiden ja käteisen rahan rahan saatavuuden turvaamista koko Suomessa. Pankkipalveluiden digitalisaatiosta huolimatta käteinen raha on tärkeä maksuväline tärkeä maksuväline pitkään tulevaisuuteen.

– Käteistä voi nostaa pankkikonttoreista ja pankkiautomaateista, joiden määrä on vähentynyt merkittävästi. Lisäksi pankkikonttoreiden ja konttoreiden kassapalveluita on supistettu eikä kaikista konttoreista voi nostaa käteistä rahaa, kannanotossa sanotaan.

Monet kuluttajat käyttävät debit- ja kredit-kortteja sekä erilaisia mobiilimaksutapoja.

-Samaan aikaan suuri ikääntyneiden joukko käyttää käteistä rahaa. Käteismaksu koetaan helpoksi ja nopeaksi.  Mobiilimaksaminen voi olla ikääntyneiden kansalaisten lisäksi lapsille ja näkövammaisille joko epäluotettava tai mahdoton. Käteisen rahan saatavuus on turvattava kaikille kansalaisille, oli heidän ikänsä tai asuinpaikkansa mikä tahansa. Lisäksi pankkien palvelumaksuja olisi kohtuullistettava. Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa ikä ja toimintakyky ei saa viedä mahdollisuuksia saada tarvitsemiaan tavaroita ja palveluita. Tämän syrjimättömyysvelvoitteen piiriin kuuluu oikeus käteiseen rahaan ja pankkipalveluihin.