Go Korpilahti Go-hanke, Korpilahden Yrittäjät ry. ja Korpilahden Osuuspankki järjestävät ensi kesänä pihakisan.
– Kilpailun ajatuksena on saada pienellä paljon aikaiseksi. Raati ei siis etsi täydellistä pihaa tai puutarhaa, vaan kilpailussa korostetaan idearikkautta. Koko puutarhaa ei tarvitse laittaa kerralla kuntoon, vaan vaikkapa jokin pieni alue. Kilpailu koskee koko entisen Korpilahden aluetta, Go Korpilahti Go –hankkeen projektityöntekijä Marja Elsinen kertoo.
Pihakisa käynnistyy avaustilaisuudella tiistaina 27.3. Yhtenäiskoulun ruokalassa.
– Paikalle tulee eri alojen toimijoita esittelemään puutarhaan liittyviä juttuja. Pienimuotoisille puutarhamessuille ovat tulossa esimerkiksi Mustankorkea ja Japa ry. Avauspuheenvuoroissa kerrotaan muun muassa pihanhoidon merkityksestä.
Kilpailussa on kaksi sarjaa; yritykset ja taloyhtiöt sekä yksityispihat.
– Hanke tähtää esimerkiksi asumisviihtyvyyden parantamiseen ja siksi tämä alun perin Korpilahden Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomas Kupsalan esittämä idea kisasta sopii hankkeellekin hyvin. Osuuspankki on järjestänyt vastaavia kilpailuja joskus vuosikymmeniä sitten.
Sarjojen voittajat saavat palkinnoksi 400 euroa, toiseksi tulleet 300 ja kolmanneksi sijoittuvat 200 euroa. Lisäksi kilpailussa jaetaan kesäkukkalahjakortteja paikallisille puutarhoille ja esinepalkintoja.
Kilpailuun ilmoittaudutaan 10.6. mennessä.
– Pihakisaan voi ilmoittaa vaikka naapurinsa, jos siihen on olemassa naapurin lupa. Toivottavasti asukkaat innostuvat asiasta ja antavat ideoiden lentää, Elsinen sanoo.

Maarit Nurminen