Keski-Suomen hyvinvointialueella on otettu käyttöön mielenterveys- ja päihdepalvelujen ensilinja, joka helpottaa yhteydenottoa mielenterveys- ja päihdepalveluihin ja auttaa tarpeenmukaisen hoitopaikan löytämisessä.  

Ensilinja on palvelu, johon voivat ottaa yhteyttä yli 18-vuotiaat keskisuomalaiset, jotka tarvitsevat arviota tai hoitoa mielenterveyden haasteisiin tai riippuvuuksiin. Ensilinjaan saa yhteyden puhelimitse maanantaista torstaihin klo 8–16 ja perjantaisin 8–15. Yhteydenottoon vastaa sairaanhoitaja, joka arvioi yhdessä soittajan kanssa oikeatasoisen hoidon ja tuen tarpeen jo saman vuorokauden aikana.

– Hyvinvointialueen yhteinen ensilinjatoimintamalli yksinkertaistaa ja nopeuttaa palveluun pääsyä, koska mielenterveys- ja päihdepalveluun on nyt alueittain ainoastaan yksi puhelinnumero laajoilla aukioloajoilla, kertoo palveluvastaava Jani Korpela Keski-Suomen hyvinvointialueelta.

Korpilahden alueella asuvien ensilinjan puhelinnumero on p. 014 266 9038

Jos tilanne on kiireetön ja etäasiointi sopii asiakkaalle, tukea mieltä painavissa asioissa saa myös Mielenterveys ja riippuvuudet -chatista arkisin klo 8.30–15.30. Chatissa voi keskustella anonyymisti ammattilaisen kanssa tai tarvittaessa ammattilainen voi pyytää tunnistautumaan palveluun. Tunnistautuminen on käytössä Jyväskylän, Hankasalmen, Uuraisten, Joutsan, Luhangan, Toivakan, Keuruun, Multian, Petäjäveden, Laukaan ja Konneveden asukkaille.