S-marketissa ensimmäinen aukiolotunti on rauhoitettu riskiryhmille.
Keskimaa kertoo, että kaikissa sen kaupoissa aukioloajan ensimmäinen tunti on rauhoitettu riskiryhmille.
-Kaikissa toimipaikoissa kiinnitetään erityistä huomiota hygieniaan ja siivouspalveluja on tehostettu, Keskimaalta kerrotaan.
K-market Herkkukeitaan yrittäjä Anne Hakonen sanoo, ettei kaupalla ole ollut tarvetta rauhoittaa ensimmäistä tuntia erityisemmin, koska asiakasmäärät ovat muutoinkin vähäiset ensimmäisinä tunteina.
Helsingissä S-ryhmän ravintoloita on suljettu ja työntekijät ovat siirtyneet auttamaan päivittäistavarakauppoja niiden kiireessä. Myös Keskimaalla on varauduttu ravintoloiden sulkemisiin, mikäli epidemia Keski-Suomen alueella leviää.
-Korpilahden S-marketissa on jo tällä ja ensi viikolla kaksi ravintola-alan työntekijää hyllyttämässä tavaraa, marketpäällikkö kertoo.
Anne Hakonen sanoo, että tavarantoimituksissa on ollut hienoisia ongelmia.
-Teollisuus ei ole pysynyt lisääntyneen kysynnän mukana. Meille on kerrottu, että tilanteen pitäisi korjaantua viikon sisällä.
Korpilahden S-marketilta kerrotaan, että koulun ollessa kiinni lapsia on alkanut kokoontua kaupan tiloissa. Heidän olisi myös suotavaa pysytellä kotosalla, eikä kokoontua suuremmilla joukoilla.