Jyväskylässä on kaikkien 16 vuotta täyttäneiden mahdollista keskiviikosta alkaen saada koronarokotuksen ensi annos myös ilman ajanvarausta. Pop up -toiminta käynnistyy Killerin ja Kuokkalan rokotusasemilla.
Jyväskyläläiset, hankasalmelaiset ja uuraislaiset voivat nyt saada ensimmäisen koronarokotuksensa Jyväskylän rokotusasemilla ilman ajanvarausta arkipäivisin kello 8 – 15.
– Olemme iloisia siitä, että nyt jo 20–24-vuotiaidenkin ikäryhmä lähestyy ensirokotuksissa 70 prosentin rokotuskattavuutta. Haluamme kuitenkin pop up -toiminnalla edelleen vauhdittaa yhteisen rokotussuojan syntymistä, sanoo palvelukoordinaattori Raija Loikkanen Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalveluista.
Vaikka 12–15-vuotiaat riskiryhmäläisetkin ovat oikeutettuja koronarokotteeseen, heidän tulee varata aika soittamalla, jotta riskiryhmään kuuluminen voidaan varmistaa.
Rokotuspisteille saa tulla vain terveenä. Saapujia pyydetään muistamaan terveysturvallisuusohjeet: turvavälit, maskin käyttö ja käsien pesu. Rokotuksen jälkeen tulee varautua viipymään rokotusasemalla noin 15 minuuttia hoitajien tarkkailussa.