Petoyhdyshenkilö Petri Loberg vahvisti Marika Flyktmanin näköhavainnon oikeaksi.

Oikopolun rivitaloasukas sai hieraista aamupäivällä silmiään, kun karhu tuli tietä pitkin, ylitti parkkipaikan ja jatkoi matkaansa metsikköön.
– Oli se kaunis. Karkuun läksin, kun ajattelin emon tulevan perässä, Marika Flyktman kertoi.

Asukkaat soittivat hätäkeskukseen ja petoyhdyshenkilö Petri Loberg kävi tarkistamassa havainnon oikeaksi jälkien perusteella.
– Jälki on kymmensenttinen, joten kyseessä on viimevuotinen pentu.

Loberg arvelee, että karhu on toinen karhuteinikaksikosta, joka on kulkenut muun muassa Vihtakankaalla ja Punamäessä. Karhu oli nähty Petäjävedentiellä aikaisemmin tänään. Erauspentujen lisäksi havaintoja on viime viikkoina tehty myös emokarhusta. Kolmikko on vieraillut mehiläispesillä ja tallentunut muutamaan otteeseen ampumaradan riistakameraan.
– Emme saaneet kontaktia karhuun, emmekä täyttä varmuutta siitä, mihin päin se oli matkaansa jatkanut. Meillä on voimassa oleva karkotuslupa poliisilta. Jos karhu ilmaantuu pihapiiriin tai sen läheisyyteen, asiasta tulee soittaa hätäkeskukseen, Loberg neuvoo.

Erityisesti Kotamäen alueen asukkaiden tulee pitää roska-astioiden kannet visusti kiinni ja välttää viemästä kompostiin mitään, joka voisi karhuja houkutella.

Karhut ovat tällä hetkellä nälkäisiä.

– Karhut syövät  lihaa talven jälkeen. Metsissä on kuolleiden eläimien raatoja, kuten esimerkiksi hirviä. Karhut alkavat nyt saada ravinnokseen myös heinää, Loberg kertoi.

Maarit Nurminen