Tiina Lamminaho
Eerika Granlund aloitti vs. seurakuntapastorina Korpilahdella uuden vuoden alkaessa, kun Miina Karasti siirtyi aluekappalaisen sijaiseksi Tikkakoskelle.
– Seurakunnan organisaatiouudistus on pyöräyttänyt henkilökuntaa eri pakkoihin. Näillä näkymin sijaisuuteni kestää puoli vuotta, Granlund toteaa.
Ennen Korpilahdelle siirtymistään Granlund työskenteli seurakuntapastorina Keltinmäessä.
– Minut on vihitty papiksi vuonna 2015, ensimmäinen papin paikkani oli Sulkavalla. Sen jälkeen olen ollut sekä pienissä että isoissa seurakunnissa, molemmissa on hyviä puolia. Korpilahdella moni asia kuulostaa olevan samoin kuin pienissä seurakunnissa, vaikka tämä onkin osa isoa seurakuntaa, Granlund sanoo.
– Keltinmäessä minun toimialani oli kasvatus, samoin täällä, vaikka toki teen kaikkea muutakin. Kasvatuksen toimialalta minulle kuuluvat muun muassa nuorisotyö, rippikoulut, perhekerhot ja perhekirkot. Kasvatus on minun omaa alaani, olen ammatiltani myös uskonnonopettaja ja olen ollut maahanmuuttajatyössä koto-koulutuksissa sekä Suomen Lähetysseuran kotimaantyössä kouluttamassa vapaaehtoisia.
Eerika Granlund on asunut puolisonsa ja nyt kaksi ja puolivuotiaan poikansa kanssa Korpilahdella jo pari vuotta. Kotoisin hän on Keravalta, tänne perhe muutti Helsingistä.
– Helsingissä alkoivat korona-aikana olot käydä ahtaaksi lapsen kanssa, täällä on tilaa. Olemme viihtyneet oikein hyvin, Granlund toteaa.
– Harrastan hevosia, ja ehkä täällä pääsen toteuttamaan unelmani omasta hevosesta. Nyt minulla on vuokrahevonen, mutta ehkä sitten, kun lapsi kasvaa ja minulle jää vähän enemmän aikaa, hankin oman hevosen.
Korpilahteen Eerika Granlund on jo hieman ehtinyt tutustua.
– Enemmän hevosihmisiin. Korona rajoitti liikkumista täälläkin, mutta olen kyllä käynyt jo lapsen kanssa perhekerhossa ja kesällä tuli käytyä tapahtumissa. Kyllä täällä vielä riittää tutustumista, tosi moni asia on vielä ihan uutta. Työn kautta pääsen varmaan tutustumaan kyliinkin, Granlund sanoo.
– Minulle tärkeää on, että kirkko on avoin kaikille, niin ettei kenenkään tarvitsisi pelätä, että kirkossa syrjitään tai tuomitaan jonkin asian takia, Eerika Granlund toteaa.
Granlund näkee tärkeänä myös kirkon roolin kovien arvojen vastavoimana.
– Nykyaikana yhteiskunnassa on vallalla aika kovat arvot ja kaikilta vaaditaan menestystä. Some-ajan ihmisille on tärkeää tuoda esille kirkon ikuinen viesti, joka ei vanhene ja joka on ilmainen ja jonka voi saa olemalla oma itsensä. Menestystä vaativassa maailmassa kannattaa välillä miettiä, mikä on ihmisen elämän tarkoitus, onko se tuottavana yksikkönä toimiminen ja kalliiden tavaroiden ostaminen; ne eivät kuitenkaan tuo rauhaa ja pysyvää onnea, Granlund sanoo.
Seurakuntapastorina Eerika Granlund haluaa olla helposti lähestyttävä.
– Kutsun ihmisiä tapaamaan minua kirkkoon.