Hangasjärven kämpän varausjärjestelmää ollaan uusimassa, mutta tälle kesälle uusi sähköinen järjestelmä ei vielä tule valmiiksi. Varausjärjestelmän uusiminen tehdään yhdessä Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistyksen nettisivujen uusimisen kanssa.
– Hangasjärven varausjärjestelmä viedään Johku-alustaan. Kämpälle tulija voi tehdä netissä itse varauksen ja maksaa sen. Kämpälle saapuminen on tarkoitus myös automatisoida siten, että avaimet ovat tulijalle annettavan pin-koodin takana, Johanna Niilivuo kertoo.
– Isot ryhmät ja laskutusasiakkaat ovat erikseen; heille voidaan lähettää lasku entiseen tapaan.
Tänä keväänä Hangasjärvellä on ollut melko hiljaista.
– Täällähän on yleensä ollut ryhmiä, ja nyt kun ryhmäkokoontumiset eivät ole olleet sallittuja, se on tietysti näkynyt Hangasjärvenkin varauksissa, Niilivuo toteaa.
– Toki paikka sopisi vaikkapa perhematkailuunkin. Talossahan on neljä kuuden hangen tupaa ja niistä voi vuokrata vaikka vain yhden. Ja pelkästään saunamökinkin voi vuokrata.

Hangasjärven varustusta on viime vuosina lisätty. Uusia hankintoja ovat muun muassa puumajoite tentsile eli puiden varaan pingotettava teltta, kuusi riippumattoa hyttyssuojineen sekä kolme kajakkia. Kalastusvälineitä ja pihapelejäkin kämpältä löytyy.
– Kun Hangasjärven varauskalenteri saadaan Johku-kauppapaikalle, Hangasjärvi on helppo liittää myös vaikkapa Retkipaikka- tai Go Finland-markkinointikanaviin, mikäli Pokon hallitus niin päättää. Sitä kautta Hangasjärveä voitaisiin markkinoida enemmän vapaa-ajanmatkailijoille, mutta se on sitten laskettava, tuleeko sitä kautta niin paljon myyntiä, että se maksaisi itsenä takaisin, Niilivuo sanoo.
– Mahdollisuuksia Hangasjärvelle tuo muun muassa hyvä sijainti, vanha maakuntaurakin on mahdollisuus. Ja tässä on lähistöllä muun muassa vanhojen metsien suojelualueita; Hnagasjärveä voisi pitää tukikohtana ja retkeillä täältä käsin lähiseudulle. Laajempi käyttö vaatisi ehkä yhteistyötä jonkun ohjelmapalveluja tarjoavan yrityksen kanssa.
Hangasjärven käyttöaste on Niilivuon mukaan ollut melko korkea.
– Käyttöä on ollut noin sata päivää vuodessa, ja etenkin kesäviikonloput ovat olleet varattuja. Saa nyt nähdä, kuinka tänä kesänä käy. Ryhmiä on varmasti vähemmän kuin ennen, mutta toisaalta kotimaan matkailu lisääntyy. Olisihan Hangasjärvi varmaan jollekin kaupunkilaisperheelle elämys. Sisävessan puuttuminen saattaa kyllä olla joillekin kynnyskysymys, mutta on tämä toisaalta paremmin varusteltu kuin monet eräkämpät, Niilivuo pohtii.
Tiina Lamminaho