Korpilahdella asuvan teknisen suunnittelijan Hannu Kasken ja jyväskyläläisen taiteilijan Irina Noramiehen yhteistyöstä syntyneet valaisimet ovat monen versiovaiheen kautta edenneet nykyiseen muotoonsa. Hannu on ollut valaisinten tekninen suunnittelija ja hoitanut kiinnityksessä tarvittavien metalliosien ja vaneristen prinssi- ja prinsessahahmojen digitoinnin ja valmistuttamisen.

Valaisimeen ideoitiin valon lähteeksi värilliset led-valot ja kaukosäätö, jolla lapsi itsekin voi vaihtaa seinälle sijoitetun lampun tuottaman värin.
Kun jyväskyläläinen taiteilija Irina Noramies sai tiedon tulevasta lapsenlapsesta, nousi isoäidin sydämeen ilo – ja syntyi idea valaisimesta. Vihdoin, jo neljän vuoden tuotekehityksen jälkeen lastenhuoneen Prinssi ja Prinsessa -valaisimet ovat tuotannossa.
Valaisimen vaneriosat leikataan Keuruulla ja ne pintakäsitellään ohuesti myrkyttömällä vahalla.

-Haluamme, että tuote on mahdollisimman ympäristöystävällinen. Tavoitteemme on myös kannustaa vanhempia kiinnittämään huomiota pieniin ideoihin lasten turvallisen ja virikkeellisen kasvuympäristön luomisessa, Kaski kertoo.
Luovalla tiellä kulkeva Noramies on taiteilijuuden ohessa ollut varhaiskasvattaja, ja sellaisena ollut erityisen kiinnostunut lapsen kasvuprosessista.

Myös Hannu Kaski on piirrostaiteilijana pyrkinyt innostamaan lapsia ja nuoria piirustusharrastuksen pariin.

-Jokainen meistä on oman menneisyytensä tuote ja siksi on tärkeää satsata lapseen jo varhaisessa kasvuvaiheessa, jottei tilannetta tarvitsisi korjata tulevaisuudessa. Esimerkiksi iltasatujen lukeminen lastenhuoneen rauhallisessa hämyvalaistuksessa vahvistaa lapsessa turvallisuuden ja luottamuksen sekä mielikuvituksen kehitystä. Luovuus kyllä löytyy jokaisesta, jos onnistumme kannustamaan ja innostamaan lapsia sopivasti.