Uusi rakennus nykyaikaistaa tilat.

Korpilahden hautausmaan vanha traktorihalli puretaan ja tilalle rakennetaan tämän vuoden aikana uusi huoltorakennus, johon tulee pieni korjaamotila, vainajien säilytystilat, omaisten huone sekä toimistohuone. Myös maa-ainesten tilat uusitaan, ja hautausmaalle tehdään tekninen perusparannus.
– Uusi rakennus tehdään vanhan traktorihallin paikalle, henkilökunnan sosiaalitiloina toimivan rakennuksen viereen. Siitä tulee jonkin verran vanhaa traktorihallia isompi, ja nykyaikaisempi. Esimerkiksi korjaamopuolelle tulee nykyaikainen öljynerotuskaivo. Samaan rakennukseen saamme nykyaikaiset vainajien säilytystilat; tällä hetkellähän vainajien säilytystilat ovat kappelin kellarissa, Jyväskylän seurakunnan kiinteistöpäällikkö Maritta Lukkarinen kertoo.
– Hautausmaalla käydään läpi valaistus, kameravalvonta, hulevesiasiat sekä sähkökaapelointi.
Huoltorakennuksen rakentamisen olisi tarkoitus alkaa keväällä, rakennuslupaprosessi on meneillään, poikkeamislupa hankkeelle on jo myönnetty. Tällä hetkellä meneillään on urakkakilpailu. Valmista pitäisi olla vuoden loppuun mennessä.
– Myös huoltorakennuksen piha-aluetta kunnostetaan. Piha päällystetään ja valaistaan ja parkkipaikat merkitään. Parkkipaikkoja tulee nykyistä enemmän, Lukkarinen sanoo.
Huoltorakennuksen hinnaksi on määritelty 200 000 – 400 000 euroa.
Seurakuntatalolla tehdyt pienet korjaustyöt on saatu valmiiksi. Seurakuntataloon asennettiin radonimurit ja tehtiin pieniä talotekniikkaan liittyviä töitä.
– Seurakuntatalossa oli varaukset radonimureille; nyt päädyttiin asentamaan ne paikoilleen, Lukkarinen kertoo.

Tiina Lamminaho