Lounaispuiston Kesän Jyväskylä piknik -tapahtumassa lauantaina 14.8. klo 14 fiilistellään jazzin, popin ja soulin tunnelmissa, kun harvinaiselle yhteiskeikalle saapuvat Ikosten musiikkiperheen sisarukset Osmo, Aili, Heini ja Tuuli.

Korpilahdelta kotoisin olevat sisarukset ovat kaikki huippumuusikkoja: Osmo Ikonen on laulaja, lauluntekijä, multi-instrumentalisti ja musiikkituottaja. Hänet tunnetaan soolouransa lisäksi muun muassa Sunrise Avenue -yhtyeen kosketinsoittajana ja SuomiLOVE-ohjelman solistina ja sovittajana. Aili Ikonen vaikuttaa tällä hetkellä Rajattomat-lauluyhtyeessä. Heini ja Tuuli Ikonen tunnetaan niin ikään monipuolisesta musiikkiurasta ja yhteistyöstä useiden eri muusikoiden ja yhtyeiden kanssa.

Jyväskylä piknik -tapahtuman aloittavat paikalliset nuoret muusikot. Jyväskylän Schildtin musiikkiluokkalaisista koottuun bossanova-jazzbändi DeshoDeshoon kuuluvat Severi Tikkinen (alttosaksofoni ja piano), Saku Virkkala (kontrabasso), Oskari Tikkinen (piano ja huilu), Eemeli Kurkela (kitara), Henrik Kalliomaa (rummut) ja Emmiina Tikkinen (laulu).

– Lounaispuistoon voi ottaa mukaan omia piknik-eväitä ja tulla nauttimaan upeasta musiikista loppukesän tunnelmissa. Sään ja koronatilanteen salliessa puistossa on myös taiteilija Hanna Veanderin toteuttama kukkapaja, jossa saa kivan luonnonmateriaaleista ja kukista tehdyn asusteen itselleen. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on osa Jyväskylän syntymäpäiväjuhlia, joita koronan takia juhlitaankin vasta nyt, kulttuurituottaja Päivi Kaski kertoo.