Itsenäisyyspäivää 6.12.2022 juhlistetaan Jyväskylässä Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän varuskunnan ja Jyväskylän seurakunnan järjestämällä ohjelmalla.

Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus järjestetään Taulumäen kirkossa kello 10.00 (osoite Lohikoskentie 2). Jumalanpalvelusta voi seurata myös suorana verkossa osoitteessa www.youtube.com/henkielama.

Seppeltenlaskutilaisuus toteutetaan vanhan hautausmaan sankarihaudalla kello 11.30 (Puistokatu). Seppeltenlaskua voi seurata paikanpäällä tai suorana verkossa osoitteessa www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/tilaisuus.

Kaikille avoin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään Jyväskylän Paviljongissa kello 13.00 (Lutakonaukio 12). Juhlaa ennen on maksuton kahvitarjoilu kello 12-13. Itsenäisyyspäivän juhlan juhlapuhujana on Keski-Suomen hyvinvointialueen johtaja Jan Tollet ja tervehdyspuheen pitää Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala. Jyväskylän nuorisovaltuuston edustajat lukevat Vapauden viestin ja juhlan musiikista vastaa Ilmavoimien soittokunta solistinaan Sami Pitkämö. Tilaisuudessa esiintyy myös Sirkus Bravuuri. Juhlaa voi seurata myös verkossa osoitteessa www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/tilaisuus.

Itsenäisyyspäivän juhlan jälkeen kello 14.30 samassa tilassa Paviljongissa esitetään elokuva Pelkosenniemi 1939 – unohdettu taistelu. Esitys on yleisölle maksuton. Ikäraja näytökseen on 12 vuotta.

Itsenäisyyspäivän perinteinen soihtukulkue järjestetään kello 18.00 alkaen. Kulkue lähtee yliopiston päärakennuksen edestä kohti Vanhaa hautausmaata. Sankarihaudalla seppeleenlaskutilaisuus kello 18.30. Järjestäjänä Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen 1. vuosikurssin opiskelijat.

Harjun portaat valaistaan kello 18.00–20.00 Valaisun järjestää Jyväskylän Partiolaiset ry ja Mäkipartio ry.

Kaupunki toivoo, että itsenäisyyspäivänä kodeissa sytytetään mahdollisuuksien mukaan kaksi kynttilää ikkunalle kello 18.00–20.00.