Juttua päivitetty kello 10.24.

Kuntavaalien tulosta voi korpilahtelaisittain kutsua onnistuneeksi. Entisen Korpilahden alueella asuvista ehdokkaista peräti neljä valittiin kaupunginvaltuustoon seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Kolme ehdokasta ylsi varavaltuutetun paikalle.
Näyttävimmän rynnistyksen tekivät keskustalaiset ensikertalaiset Markku Lahti, Ilse Weijo ja Ari Laitinen. Valtuustopaikkojen lisäksi puolue sai varavaltuutetun Katri Ruthista.
-Kai se on nyt uskottava, Markku Lahti viestitti, kun YLE:n tulospalvelun mukaan sataprosenttia Jyväskylässä annetuista äänistä oli laskettu.
Lahti sai yhteensä 302 ääntä, joista 257 tuli Korpilahden äänestysalueilta. Lahti oli siis korpilahtelainen ääniharava.
-Hyvältä tämä tuntuu ja kiitollinen olen. Tulen tekemään hartiavoimin töitä Korpilahden puolesta, on tämä niin hieno paikka, Lahti totesi vaalituloksen selvittyä.
Ari Laitinen vietti vaali-iltaa ongella lapsien kanssa.
-Lupauduin ehdokkaaksi loppuvuodesta ja siihen saakka olin ollut täysin epäpoliittinen henkilö. Kiitokset äänestäjille ja tukiryhmäläisille.
Ilse Weijo sai jännittää valtuustopaikkaa loppumetreille saakka.
-Oli erittäin jännittävä vaali-ilta, tuloksia sai jännittää viimeiseen asti. Olen iloinen Korpilahden kaikista valtuutetuista ja tulemme varmasti tekemään yhteistyötä. Kiitän kaikkia äänestäjiäni, jotka luottivat minuun. Korpilahden äänet ratkaisivat pääsemisen valtuustoon. Olen erittäin onnellinen, Weijo kertoi myöhään sunnuntai-iltana.
Vasemmistoliiton Paul Abbey jatkaa työtään kaupunginvaltuustossa kolmannelle kaudelle.
-Vasemmistoliiton valtuustoryhmä piti kaikki paikkansa. Suurin muutos on se, että päättyvällä kaudella on ollut kolme miestä, seuraavalla on vain yksi, Abbey nauroi.
-Erinomaista on se, että meitä on nyt neljä korpilahtelaista valtuutettua. Se on erittäin hyvä asia. Yhteistyötä on tehtävä samoin kuin Lahtisen Einon kanssa Korpilahden puolesta. Nyt meillä on enemmän ääntä, joten toivon, että päätöksenteko ei vaikuta korpilahtelaisiin niin pahasti kuin aiemmin. Olen kiitollinen korpilahtelaisille luottamuksesta. Minuun voi ottaa aina yhteyttä ja Kuntalaisen ääni -tapahtumat jatkuvat, vaikka vaalit on nyt pidetty.

Keskustan varasijalle yltänyt Katri Ruth oli vaalien ensikertalainen. Jyväskylässä asuva ja paljon aikaansa kotipaikalla Putkilahdessa viettävä Ruth on profiloitunut erityisesti tuulivoima-asioissa.
– Ilta oli jännittävä. Ensikertalaiselle tulos oli ihan hyvä. Vespuolelta sain selvästi eniten kannatusta ja äänestysprosentti oli meillä korkea. Luulen sen kertovan siitä, että täällä asuvat ihmiset eivät tänne tuulivoimala-aluetta halua. Selkeästi eniten olen tällä asialla kuitenkin ollut esillä. Osaamiseni mielenterveysasioissa on jäänyt näiden teollisuushankkeiden alle julkisuudessa. Korpilahdelta pääsi läpi hyviä valtuutettuja, joten kokonaisuuteen ei voi olla kuin tyytyväinen.
Vihreiden Helinä Lähdesluoma oli todella lähellä valtuuspaikkaa viime hetkille saakka, mutta tulos oikeuttaa lopulta varavaltuutetun paikalle.
-Olen iloinen saamastani kannatuksesta. Varavaltuutetun paikka on hyvä sekin ja uskon pääseväni edistämään ajamiani asioita senkin kautta.
Ylipäänsä olen tyytyväinen Korpilahden alueelta läpi päässeiden puolesta, meitä oli monta. On hienoa, että alueen asukkaat ovat aktivoituneet heitä äänestämään, Lähdesluoma sanoi.
Kokoomuksen Markku Aarnos on varavaltuutettu.
-Tulos oli hyvä Korpilahden kannalta. Onnittelut kaikille valtuustopaikan saaneille, heille toivon työteliäitä vuosia. Viesti valtuustoryhmiin kulkee entistä paremmin, kun keskustalla on kolme ja vasemmistoliitolla yksi valtuutettu, vihreillä ensimmäinen varavaltuutettu ja saatanpa itsekin saada ääneni kuuluviin Kokoomuksen valtuustoryhmässä.
Korpilahtelaiset äänestivät selkeämmin “omia” ehdokkaitaan kuin neljä vuotta sitten, jolloin esimerkiksi Mauri Pekkarinen (kesk) sai melko paljon ääniä.