Suomen Kylät ry on palkannut kaksi uutta henkilöä kahteen uudenlaiseen työtehtävään. Järjestö haluaa panostaa maallemuuton näkyvyyteen, joten maallemuuttoasiamieheksi palkattiin korpilahtelainen Johanna Niilivuo. Niilivuon työtehtäviin kuuluu muun muassa maallemuuttokampanjointi ja tiedon välittäminen maallemuuttoa harkitseville. Maallemuuttoasiamiehen tehtävä herätti kiinnostusta, sillä työpaikkaa haki yhteensä 33 henkilöä.

— Olen todella innoissani päästessäni aloittamaan maallemuuttoasiamiehen tehtävässä. On hienoa päästä työskentelemään maallemuuton edistämisen ja maaseudun elinvoimaisuuden vahvistamisen parissa. Lisääntynyt etätyö mahdollistaa entistä vapaammin asuinpaikan valitsemisen ja antaa varmasti monelle mahdollisuuden toteuttaa unelman maalle muutosta. Tilausta maallemuuttoasiamiehelle on nyt siis ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin ja toivon voivani olla avuksi niin kunta- ja kylätoimijoille kuin yksittäisille maalle muutosta tai citymaalaisuudesta haaveileville. Meillä on Suomi pullollaan upeita paikkoja ja hienoja kyliä, joissa kelpaa asua, Niilivuo kertoo.

Suomen Kylät ry:n palkattiin maallemuuttoasiamiehen lisäksi viestintäverkostokoordinaattori Anuliina Frantti. Viestintäverkostokoordinaattorin tehtävänä on tukea laajaa paikallisverkostoa digitalisaation käyttöönotossa ja koulutuksessa. Tehtävänä on tarjota kyläyhdistyksille koulutusta arkea helpottavien digipalveluiden käytössä.