Jyväskylän seurakunta alkaa avata toimintaansa asteittain kesäkuun alussa.
Jumalanpalvelukset, joissa seurakuntalaiset voivat olla läsnä, aloitetaan kaikissa alueseurakunnissa ja ehtoollisen viettoon etsitään turvallisia toteutustapoja. Jumalanpalvelusten suoratoistoja verkossa jatketaan.
Rippileirien osalta pitäydytään suunnitelmassa, jonka mukaan leireille kokoonnutaan kesän sijaan syys- ja joululomien aikaan. Kaikille rippikouluryhmille järjestetään kuitenkin jo kesällä vähintään yhden päivän kokoontuminen leirikeskuksessa tai muualla.

Kesän aikana Jyväskylän seurakunnassa varaudutaan toimittamaan tavanomaista enemmän kasteita. Myös kastepäivien määrää on lisätty, koska kevään kastejuhlista monet on siirretty kesään. Kasteissa ja vihkimisissä voi kirkoissa olla paikalla enintään 50 henkilöHautajaisiin voi kirkoissa tai haudalla siunattaessa osallistua enintään 50 henkilöä. Korpilahden kappelissa pidettävään siunaustilaisuuteen voi osallistua enintään 25 henkilöä. Papit eivät pääsääntöisesti edelleenkään osallistu hautaan siunaamisen jälkeiseen muistotilaisuuteen.

Koronahuoliin vastaava Lähimmäisen puhelin jatkaa toimintaansa numerossa 041 730 3453. Vähävaraisille ja muille tarvitseville toimitettavia Arjen apu -ruokakasseja voi tiedustella seurakunnan diakoniatyöntekijöiltä.
Lähtökohtana toiminnalle on, että siinä noudatetaan hallituksen sekä piispojen suosituksia ja ohjeita. Ohjeissa korostetaan erityisesti turvavälien pitämistä sekä hyvää käsihygieniaa.