JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN TIEDOTE: Jyväskylä aloittaa ruoanjakelun perusopetuksen koulujen oppilaille ensi viikolla

Jyväskylä on aloittanut koululaisten ruokahuollon järjestelyt, kun maan hallitus linjasi alkuviikosta, että opetuksen rajoitukset jatkuvat koko Suomessa ainakin 13.5. saakka.

Jyväskylässä on päädytty ruokakasseihin, joiden jakelu Jyväskylän kaupungin perusopetuksen oppilaille alkaa tämän hetkisen tiedon mukaan ensi viikolla tiistaista 7.4. alkaen. Kassin sisältö suunnitellaan kaupungin ruokapalveluissa Kylän Kattauksessa ja se tulee olemaan pääasiassa kuivamuonaa kuukauden oppilasaterioiden elintarvikkeiden arvon verran, eli noin 20 eurolla. Lähiopetuksen oppilaille järjestetään kouluruokailu edelleen kouluilla.

Ruokakassit tullaan jakamaan kouluilta ensi viikosta alkaen muutamana päivänä kuukaudessa. Ainakin alakoululaisten ruokakassin hakijaksi suositellaan huoltajaa, koska kassi painaa jonkin verran. Jakelupisteitä ei tule joka koululle, vaan ne järjestetään eri puolille kaupunkia alueellisesti. Jakelu järjestetään mahdollisuuksien mukaan ulkona ja rytmitetään oppilasmäärä ja kokoontumisrajoitukset huomioiden.

Järjestelyn yksityiskohdista tiedotetaan koulukohtaisesti ensi viikon alussa.

Opiskeluun liittyvät tapaturmat korvataan

Jyväskylän perusopetuspalveluissa on myös tarkennettu poikkeusoloissa koulunkäyntiin liittyvien, kotona tapahtuvien tapaturmien käsittelyohjetta. Jos lapselle sattuu koulutehtäviin liittyen tapaturma kotona, tulee tarvittaessa hakeutua hoitoon ja lisäksi olla viipymättä yhteydessä kouluun Wilman välityksellä. Tapaturma kirjataan vakuutuskäsittelyä varten koululla ja tapaturmaan liittyvät dokumentit tulee toimittaa kouluun mahdollisuuksien mukaan sähköisessä muodossa. Tästä ohjeistetaan huoltajia tarkemmin koululta, kun ilmoitus tapaturmasta on saapunut koululle.

Koulut kiinni ainakin 13.5. saakka

Suomen hallituksen 30.3. linjaus jatkaa perusopetuksen järjestämisen rajoituksia ainakin 13. toukokuuta saakka. Samalla hallitus viestitti tiedotustilaisuudessa, että opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan jatkamaan myös lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii. Poikkeusoloissa perusopetusta tarjotaan lähiopetuksena edelleen 1-3 luokkien, erityisen tuen päätöksen saaneille, pidennetyn oppivelvollisuuden ja valmistavan opetuksen oppilaille. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri jatkuu Jyväskylän kaupungin perusopetuksen kouluilla toistaiseksi. Jälkkäri-maksua ei peritä ajalla 18.3.-13.5.2020, jos lapsi ei osallistu toimintaan. Toiveena kuitenkin on hallituksen linjauksen mukaisesti, että lapsi jäisi kotiin, jos siihen on mahdollisuus.