Jyväskylän koronatartunnat jatkavat laskuaan merkittävästi. Tänään kokoontunut Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä totesikin, että kaupunki on palannut epidemian perustasolle.

– Epidemian perustasolle siirtymisen johdosta voimme lieventää testaamiskäytäntöjä. Kaksi rokotetta saaneiden sekä alle 12-vuotiaiden testaaminen ei ole jatkossa välttämätöntä, jos tiedossa ei ole koronavirusaltistumista – pois lukien riskiryhmään kuuluvien kanssa toimivat, kertoo Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

– Kevennämme täten painetta testaamiseen ja jäljitykseen ja suuntaamme voimavaroja muuhun perusterveydenhuollon toimintaan, joka on pahasti rapautunut.

Viime viikolla eli viikolla 35 todettiin vain 16 uutta koronatartuntaa, kun viikolla 34 niitä oli 32 ja sitä edeltävällä viikolla 90.

Tartuntojen lisäksi myös positiivisten näytteiden määrät ovat edelleen laskussa. Viime viikolla otetuista näytteistä positiivisia oli noin 0,6 prosenttia. Tartuntojen jäljityksessä uusista tartunnoista pystyttiin viime viikolla jäljittämään noin 70 prosenttia.

Ilmaantuvuusluku on kaupungissa viimeisen 14 vuorokauden ajalta 31,2 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Sairaalahoidon tarvetta ei ole.

Vaikka kaupunki siirtyi perustasolle, se jatkaa edelleen maskisuositusta kaikille yli 12-vuotiaille. Liikuntapalveluissa käytössä olevat rajoitukset arvioidaan tuonnempana ja tarvittaessa muutoksista tiedotetaan erikseen.

Kaupunki arvioi oman henkilöstön voimassa olevan etätyösuosituksen tarpeellisuutta noin kuukauden sisällä rokotuskattavuuden kehittymisen ja maan hallituksen linjausten perusteella.

Rokotukset etenevät hyvää vauhtia

Rokotukset etenevät Jyväskylässä Hankasalmella ja Uuraisilla hyvää tahtia. Yli 12-vuotiaista Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaista 84,1 prosenttia on saanut ensirokotteen. Alueen yli 12-vuotiaista noin puolet on saanut jo täyden rokotesuojan.

Rokotekattavuutta halutaan kuitenkin edelleen parantaa ja siksi ilman ajanvarausta järjestettävää rokotustoimintaa varten Gradian toimipisteisiin järjestetään ensi viikolla pop up -rokotuspisteitä.

Jyväskylässä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat

Altistumistiedot kaupungin omien yksiköiden sekä ravintoloiden osalta löytyvät sivuilta www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/altistumiset