Jyväskylän kaupungin perusopetuksen käyttämän hallinto-ohjelman Wilma-käyttöliittymän palveluntarjoajan Visman tietoon on tullut, että ulkoinen taho on luonut kopion Jyväskylän Wilman etusivusta.

Hyökkääjä pyrkii valesivun avulla keräämään käyttäjien käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Etusivun kopio on muutoin identtinen oikean Wilman kanssa, paitsi osoitteen .fi-pääte on muutettu.

Toistaiseksi tiedossa on, että hyökkäys kohdistuu ainoastaan Jyväskylän Wilmaan. Tämän hetken tiedon mukaan väärennetty sivu on ilmestynyt verkkoon tänään. Toistaiseksi ei ole tiedossa tapauksia, joissa kalasteluyritys olisi onnistunut.

Visma on käynnistänyt ehkäisevät toimenpiteet yhdessä viranomaisten kanssa kalastelusivujen poistamiseksi. Tietojen kalastelusta ja Wilma-tunnusten väärinkäytöksistä tehdään aina rikosilmoitus.

Wilma on sekä perusopetuksen henkilökunnan että oppilaiden huoltajien käytössä.

Ohjeet Wilman käyttäjille

Varmistaaksesi, että olet oikealla Wilma-sivulla
– Älä googleta osoitetta, vaan käytä koulun antamaa oikeaa osoitetta.
– Tarkista, että verkko-osoite on jyvaskyla.inschool.fi (huomioi erityisesti maatunnus, sen on oltava .fi)
– Tallenna oikea osoite (jyvaskyla.inschool.fi) selaimeen ja jatka sen käyttämistä

Wilman salasana kannattaa vaihtaa välittömästi. Ohjeet löytyvät sivulta https://peda.net/jyvaskyla/ict/palvelut/wilma/wilman-salasanan-vaihtaminen.

Mikäli et pääse enää Wilmaan tai et pysty vaihtamaan salasanaasi, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@jyvaskyla.fi .