Jyväskylässä on otettu käyttöön sähköinen ajanvarauspalvelu, josta pääsee varaamaan aikoja Keski-Suomen keskussairaalan koronanäytteenottopisteeseen.

Ajanvaraukseen ohjataan Omaolo.fi-oirearvion kautta ne potilaat, jotka eivät arvion mukaan tarvitse hoitajan tai lääkärin vastaanottoa. Ajanvaraukseen pääsee siis vain Omaolo.fi-oirearvion kautta. Potilaan ei tarvitse odotella takaisinsoittoa, vaan hän pystyy itse varaamaan ajan.

Keskussairaalan näytteenottopiste on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–16 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 8–14. Näytteenottopaikalle ei saa tulla omin päin, vaan vain näytteenotosta saadun kutsun tai uudesta palvelusta varatun ajan perusteella.

Tällä hetkellä näytteenottoon pääsee yhden päivän sisällä, mutta testituloksen valmistumista joutuu odottamaan useamman päivän Fimlabin analyysipalvelun hitauden vuoksi.

Korona-ohjeet väestölle:

Mikäli epäilee saaneensa koronavirustartunnan, tulee ensin olla yhteydessä kaupungin terveydenhuoltoon verkossa Omaolo.fi-palvelun kautta tai soittamalla neuvontanumeroon 014 266 0133 (ma–pe klo 8–16 ja la–su klo 9–15 ja muina aikoina numeroon 116 117). Siellä arvioidaan näytteenoton tarpeellisuus ja ohjataan asiakas näytteenottoon.

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama ilmainen sovellus, jonka avulla saa tiedon, jos on sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Koronavilkun voi ladata puhelimeen osoitteista https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.thl.koronahaavi (Android) ja https://apps.apple.com/fi/app/id1520576224 (iOS).