Uudet tartunnat liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin.

Jyväskylässä on tänään keskiviikkoaamuna vahvistettu kuusi uutta positiivista koronatulosta. Tulokset saatiin karanteenissa olevilta henkilöiltä maanantaina otetuista näytteistä, joten uusia karanteeneja ei ole näiden tulosten vuoksi asetettu. Kaiken kaikkiaan Jyväskylässä on todettu 25 koronatartuntaa alkuviikon aikana.

Kaupunki suosittelee Koronavilkkua asukkailleen ja työntekijöilleen

Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-sovellus on ladattu jo miljoona kertaa. Miljoonan latauksen raja meni rikki 1.9.2020 noin kello 8 eli vain noin vuorokausi sen jälkeen, kun Koronavilkku tuli ladattavaksi sovelluskauppoihin.

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama ilmainen sovellus, jonka avulla saa tiedon, jos on sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Koronavilkun voi ladata puhelimeen osoitteista https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.thl.koronahaavi (Android) ja https://apps.apple.com/fi/app/id1520576224 (iOS).

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Koronavilkku tuottaa sitä enemmän hyötyä, mitä useampi sen lataa. Lisätiedot ja latausohjeet löytyvät osoitteesta https://koronavilkku.fi.