Rapalan järjestelyt näkyvät KL-Teho Oy:ssä.

Rapala-konsernin maailmanlaajuinen toimintojen uudelleenjärjestely näkyy myös Korpilahdella. Talvikalastusvälineiden, muun muassa pilkkionkien ja kairojen, kokoonpanon siirtoa Viron Pärnuun harkitaan. Siihen liittyen Korpilahdella kahdeksan KL-Teho Oy:n työntekijää on irtisanomisuhan alla.
– Kahdeksan henkilöä työskentelee näissä tehtävissä, joita mahdolliset uudelleenjärjestelyt koskevat. Kartoitamme eri vaihtoehtoja ja teemme laskelmia, irtisanomisten määrä tulee olemaan jotain nollan ja kahdeksan välillä. Päätöksenteko menee maaliskuun puolelle, KL-Teho Oy:n toimitusjohtaja Jukka Roikonen sanoo.
Pärnussa on jo Rapalan uistintuotantoa sekä myös konserniin kuuluvan Marttiinin toimintoja. Roikosen mukaan, mikäli toimintojen siirto toteutuu, sillä haetaan säästöjä sekä palkkakustannuksissa että logistiikassa. Tuotteiden päämarkkina-aluetta on Pohjois-Amerikka.
Korpilahdella KL-Teho Oy:n toiminta jatkuu uudelleenjärjestelyjen jälkeenkin.
– Kesällä meillä oli enimmillään kiireapulaiset mukaan lukien kuutisenkymmentä työntekijää, nyt työntekijämäärä on 45 ja 50 välillä, eli tänne jää edelleen työpaikkoja, Roikonen sanoo.
– Yhtenä syynä suunnitelmiin onkin Korpilahden tilojen ahtaus. Meillä on kaikki paikat täynnä työpisteitä ja tavaraa, koska toiminta on kasvanut reippaasti. Toimintaa kehitetään edelleen Korpilahdella, ja paikkojakin kunnostetaan.
Muoviosien ruiskuvaluun erikoistunut KL-Teho Oy on toiminut vuodesta 1973 lähtien.

Tiina Lamminaho