Oli perjantai 13. päivä maaliskuuta, kun Petteri Hakasen eli Taika-Petterin vilkas keikkakevät muuttui kertaheitolla. Luvassa oli ollut muun muassa pitkä koulukiertue ja viikon mittainen päiväkotikierros, mutta koronapandemia vei työkeikat.
-Viikonloppuna mietin, että nyt on nopeasti keksittävä jotain. Rustasin markkinointikirjeen, jolla lähestyin ensimmäiseksi seurakuntia. Olen tehnyt esimerkiksi Lasten kirkko -sivustolle tilausvideoita.

Pian yhteydenottoja alkoi tullakin.
-Ensimmäiset isot tilaukset tulivat pääkaupunkiseudun seurakunnilta Espoosta ja Vantaalta. Myös keskisuomalaisiin seurakuntiin, kuten Äänekoskelle ja Muurameen videoita on tilattu. Yksi työ meni Kaarinan alueen iltapäiväkerholaisten katseltavaksi. Korpilahden alueseurakunnan facebook-sivulla on nähtävissä yksi video.

Korona-aika on tuonut Taika-Petterille uusiakin asiakkaita. Muun muassa Martta-järjestö lähestyi yrittäjää ja tilasi piristystä vappuun.
Petteri sanoo, että hänen onnekseen lapset Lotta ja Samu ovat olleet kotona etäkoulussa. Lotta stailasi Taikaverstaasta studion, jossa videoita on kuvattu.
-Kännykällä saa kuvattua ihan laadukasta kuvaa, mutta ääni on ongelma. Niinpä hankin mikrofonin ja lisävalon. Päivät menivät niin, että Lotan ja Samun tehdessä kouluhommia, minä käsikirjoitin. Sitten he kuvasivat ja editoivat videoita.
Videotuotannon käynnistämisessä auttoi myös aikaisempi työkokemus.
-Tein monta vuotta ohjelmaa Juniori-kanavalle ja viimeiset ajat aika kovalla tahdilla. Nyt tein varmaan kolmessa viikossa kahden kuukauden työt. Päivät venyivät melko pitkiksi. Pääsiäisen aikaan ehdin jo pitää vähän vapaatakin ja harjoitella jongloorausta uusilla palloilla. Tyytyväinen olen työmme jälkeen. Oma toimintakin hioitui tässä rutistuksessa.

Petteri on hakenut apurahaa uudelle projektille, jonka on tarkoitus käynnistyä jo tänä keväänä.
-Suunnitelmissa on tehdä videoita päiväkodeille mielen hyvinvointiin ja tunnetaitoihin liittyvistä asioista. Tässä työssä taustajoukkona on alan ammattilaisia Jyväskylän yliopiston psykologian laitokselta. On kiva fiilis, että työn takana on uusinta tutkimustietoa.
Jos elämä palaa normaalimmaksi syksyllä, tiedossa on työntäyteiset kuukaudet.
-Kalenteri on täynnä ja nyt on pidettävä lomat etukäteen.