Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri avaavat yhteisen koronanäytteenottopaikan keskussairaalan yhteyteen tänään maa. Se sijaitsee vanhan keskussairaalan ja uuden Sairaala Novan välissä olevalla sisäpihalla.

Jos saavut näytteenottoon autolla, aja Keskussairaalantietä pitkin ja käänny bussipysäkkien kohdalta kohti sairaalan pääovea. Ennen päivystyksen ovea käänny oikealle Hoitajantielle ja ennen tien päädyssä olevaa työmaata edelleen vasemmalla näkyvälle parkkialueelle. Reitillä on ”Koronanäytteenotto”-opasteet Keskussairaalantieltä lähtien. Kun saavut näytteenottopaikalle, pysy autossa, kunnes hoitaja tulee ottamaan sinulta näytteen.

Mikäli sinun ei ole mahdollista saapua näytteenottoon henkilöautolla, pyri välttämään julkista liikennettä ja käytä kasvomaskia. Odota näytteenottokontin ulkopuolella, kunnes hoitaja tulee hakemaan sinut kontin sisälle näytteenottoon.

Uuden näytteenottopaikan avaamisen myötä Kyllön terveysasemalla toiminut koronanäytteenotto lopetetaan maanantaina aamupäivän jälkeen.

Mikäli epäilee saaneensa koronavirustartunnan, tulee ensin olla yhteydessä kaupungin terveydenhuoltoon verkossa Omaolo.fi-palvelun kautta tai soittamalla neuvontanumeroon 014 266 0133 (ma–pe klo 8–16 ja la–su klo 9–15 ja muina aikoina keskitetyn päivystyksen neuvontanumeroon 116 117). Siellä arvioidaan näytteenoton tarpeellisuus ja ohjataan asiakas näytteenottoon.

Korpilahden terveysasemalla toimii edelleen infektiovastaanotto, vaikka kaupungin keskitetty infektiovastaanotto käynnistyy Kyllön terveyasemalla.

Tulisitko vapaaehtoiseksi Jyväskylän terveysasemien kasvomaskijakeluun?

Jyväskylän terveysasemilla tapahtuvaan maskien jakeluun on löytynyt vapaaehtoisia, ja yhteistyö vapaaehtoisen kanssa on lähtenyt hienosti käyntiin. Vapaaehtoisia kaivataan edelleen auttamaan kasvomaskien jaossa.

Vapaaehtoistoiminta on kaikille avointa ja tehtävää varten saa lyhyen perehdytyksen. Seuraava perehdytys järjestetään 3.9 kello 12–14 etäyhteydellä. Voit ilmoittaa, millä terveysasemalla haluat olla apuna ja kuinka pitkän aikaa. Jakotilanteessa kiinnitetään huomiota niin vapaaehtoisten kuin maskeja noutavien turvallisuuteen.

Jos olet halukas ryhtymään vapaaehtoiseksi kasvomaskien jakoon, niin ole yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Antti Rajalaan sähköpostitse tai ilmoittautumalla suoraan tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/a35bb576-6916-4bb6-b2f7-6057ce709c90?displayId=Fin2059532