Jyväskylän kaupunki aloitti hoitovastuullaan olevien katujen ja kevyen liikenteen väylien auraustyöt sunnuntaina 3.2. iltapäivällä. Hommia pusketaan yhtäjaksoisesti keskiviikkoon 6.2. saakka. Jotta lumet saadaan siivottua pois mahdollisimman pian, auraajien lepoajat joudutaan nyt minimoimaan ja työajat maksimoimaan.

Ensimmäisenä tavoitteena on turvata maanantaiaamun 4.2. työmatkaliikenne. Koko katuverkko saadaan näillä näkymin puhdistettua ensimmäisen kerran maanantain 4.2. kuluessa. Seuraavana tavoitteena on käydä tiistaina 5.2. koko tuhannen kilometrin katuverkko uudelleen läpi ja puhdistaa se ensimmäisen aurauksen jälkeen kertyneestä lumesta. Keskiviikkona 6.2. lumensiivoushommia jatketaan vielä jälkitöillä, joissa raivataan katuverkon näkemäalueita ja tehdään tilaa uusille lumille – tätä puuhaa riittää aurausväellä loppuviikoksi.

Jo etukäteen on varmaa, että runsas lumisade tulee haittaamaan ja hidastamaan liikennettä. Kävely ja pyöräily on lumipyryn keskellä haastavaa, samoin autoilu ja pysäköinti. Hankaloituviin olosuhteisiin kannattaa ruveta henkisesti valmistautumaan. Kulkemiseen kannattaa esimerkiksi maanantaiaamulle 4.2. varata riittävästi aikaa.

On hyvä miettiä myös, millä on järkevää lähteä liikkeelle. Esimerkiksi paikallisliikenteen Linkki-linja-auto voi olla hyvä vaihtoehto oman auton sijaan. Vaikka liikennöinti lumen keskellä on linja-autoillekin hankalaa, jo yksityisautojen vähäisempi määrä helpottaa joukkoliikenteen sujuvuutta vaikeissa keliolosuhteissa. Linkki saattaa tilanteessa olla myös pyöräilyä tai kävelyä mukavampi ja turvallisempi vaihtoehto.