Jyväskylässä todettiin viime viikolla 90 uutta koronatartuntaa, kun aiemmalla viikolla niitä oli 127 ja sitä edeltävällä viikolla 159 kappaletta. Laskeva suunta tartunnoissa jatkuu ja siten Jyväskylän poikkeusolojen johtoryhmässä todettiin, että kaupunki on palannut koronan kiihtymisvaiheeseen. Myös muu Keski-Suomi on koronatartuntojen osalta kiihtymisvaiheessa.

Ilmaantuvuusluku on kaupungissa viimeisen 14 vuorokauden ajalta 141 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Myös ilmaantuvuusluku on laskussa, sillä viime viikolla se oli 186 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Otetuista näytteistä positiivisia on noin 3 %. Karanteeniin asetettiin viime viikolla 400 asukasta.

Sairaalahoidon tarve ei ole kasvanut ja karanteeniin asetettujen asukkaiden määrä on pienentynyt johtuen siitä, että noin kolmannes viime viikolla ilmenneistä tartunnoista ilmeni perhepiirissä ja siten perheenjäsenet olivat jo kotikaranteenissa eivätkä altistaneet uusia henkilöitä tartunnoille.

Tartuntojen jäljityksessä uusista tartunnoista pystyttiin viime viikolla jäljittämään 60 %. Selvittämättömistä tartunnoista merkittävä osa tuli ulkopaikkakunnilta. Jyväskylässä elokuun aikana järjestetyistä tapahtumista ei ole ilmennyt laajoja tartuntaketjuja tai altistuksia.

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen ei aiheuta muutoksia kaupungin palveluissa tai suosituksissa. Kaupungissa jatketaan maskisuositusta kaikille yli 12-vuotiaille. Kouluissa ja harrastuksissa jatketaan annettujen turvallisuusohjeiden mukaisesti. Lisäksi Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston päätös yleisötilaisuuksia koskien on edelleen voimassa.

Jyväskylässä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat

Altistumistiedot kaupungin omien yksiköiden sekä ravintoloiden osalta: www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/altistumiset