Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa monipuolisesti erilaisia liikuntaryhmiä etäyhteyksin maanantaista 18.1. alkaen. Tunnit ovat maksuttomia ja niihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Etäliikuntaryhmään voi osallistua kotona tietokoneen, tabletin tai puhelimen välityksellä.

Senioriliikkujille on tarjolla tasapaino- ja voimajumppia maanantaina, keskiviikkona ja torstaina, kevennetty tasapaino- ja voimajumppa tiistaina sekä Asahia perjantaisin. Jumpat alkavat kello 12.00. Tiistaina pidettävä kevennetty tasapaino- ja voimajumppa on suunnattu myös soveltavan liikunnan asiakkaille. Tarjolla olevat etäjumpat ovat senioreiden Pysytään pystyssä -hankkeen ja sekä valtakunnallisen Voimaa vanhuuteen -ohjelman tavoitteiden mukaisia.

Työikäisille liikkujille suunnattu etäliikuntaryhmä järjestetään tiistaisin kello 16.30, johon seniorit voivat myös osallistua. Ryhmissä harjoitellaan oman kehon painolla sekä kahvakuulan kanssa.

Koronatilanteesta johtuva poikkeustilanne liikuntapaikoilla ja -palveluissa on kestänyt jo vajaan vuoden ja vaikuttanut monen mahdollisuuksiin harrastaa mieleistä liikuntaa. Poikkeusoloista huolimatta kaiken ikäisten on tärkeää ylläpitää omaa kuntoaan kotioloissakin. Etenkin senioreilla on tärkeää harjoittaa jalkojen lihasvoimia sekä tasapainoa. Näitä tulisi liikuntasuosituksien mukaan harjoittaa kahdesti viikossa.

Osallistumisohjeet etäliikuntaryhmiin

Pääset osallistumaan etäliikuntaryhmään Jyväskylän kaupungin verkkosivujen kautta. Ryhmät on listattu senioriliikunnan verkkosivuille ja niiden yhteydessä on osallistumislinkki Zoom-palveluun. Etäliikuntaryhmään voi osallistua kotona tietokoneen, tabletin tai puhelimen välityksellä. Laitteessa tulee olla verkkoyhteys. Äänen ja kuvan laatuun vaikuttaa suuresti vastaanottajan laitteen toiminnot ja verkkoyhteyden toimivuus. Ryhmään on hyvä liittyä noin 5–15 minuuttia ennen sen alkua. Yhteen ryhmään mahtuu mukaan 290 ensimmäistä osallistujaa.

Ohje osallistumiseen:

• Paina verkkosivuilta haluamasi liikuntaryhmän nimeä, joka toimii linkkinä liikuntaryhmään ja ohjaa sinut tapahtuman odotustilaan
• Odota odotustilassa, että sinut hyväksytään tilaisuuteen sisään.
• Paina vielä ”Join with Computer Audio”. Toiset osallistujat näkevät nimen, jolla kirjauduit sisään. Tarvittaessa vie hiiri oikeaan ylänurkkaan ja paina ”full screen”. Saat kuvan koko näyttöön.
• Mikäli haluat kommentoida jumppaa, niin ruudun alareunassa on kuvake “chat”. Painamalla kuvakkeesta pääset kirjoittamaan meille viestiä. Kaikki osallistujat näkevät viestisi.

Tarkemmat tiedot jumpista, osallistumisohjeet ja osallistumislinkit löydät osoitteesta www.jyvaskyla.fi/liikunta/senioriliikunta/ohjattua-senioriliikuntaa