Korpilahden aluekirjasto käynnistää kirjojen uloslainauksen perjantaina. Uloslainaaminen onnistuu vain varaamalla kirjat verkkopalvelussa. Kirjastossa voi asioida hakemassa varatut kirjat arkisin kello 12-18. Kirjoja voi palauttaa palautusluukkuun tai palautusautomaatilla. Kirjastosta voi noutaa tehtyjä varauksia omatoimisesti varaushyllystä ja lainaukset tehdään omatoimisesti lainausautomaatilla. Muut kirjastopalvelut pysyvät suljettuina
Aineistoa pääsee varaamaan verkkokirjaston kautta tästä päivästä alkaen.Noudettavissa olevista varauksista lähetetään asiakkaalle sähköposti- tai tekstiviestimuistutus.

Asiakkaiden ja henkilökunnan terveyden suojaamiseksi asiakkaita pyydetään myös muistamaan kahden metrin turvaväli kirjastossa asioidessaan ja välttämään kirjastossa asiointia flunssaoireisena.

Vaikka varausten uloslainaamista järjestetään, kirjastotilat eivät ole avoinna oleskelulle ja ajanvietolle. Kirjastokäynnille ei siis kannata tulla vielä koko perheen voimin. Lehtienlukusalit, kokoelmahyllyt, asiakastietokoneet ja wc-tilat eivät ole vielä vapaasti käytettävissä. Kirjastotilat saadaan Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti avata kesäkuun alussa.

Toukokuun aikana kirjastoissa ei myöskään järjestetä asiakaspalvelua tavalliseen tapaan, joten aineistojen varaaminen tiskiltä ei onnistu. Kirjaston henkilökunta voi tarvittaessa opastaa lainausautomaatin käytössä. Mikäli asiakkaalta puuttuu verkkokirjaston käyttöön tarvittava pin-koodi, voi koodin noutaa avoinna olevasta kirjastosta. Jos kirjastokorttiin on liitettynä sähköpostiosoite, saa koodin hankittua omatoimisesti suoraan verkkokirjaston palvelun kautta.

Kertyneitä maksuja ei toukokuun aikana peritä, eivätkä kertyneet maksut vaikuta lainaamiseen tai varaamiseen. Kirjastojen sulun ajan lainassa olleet kirjat voi siis mahdollisuuksien mukaan palauttaa johonkin avoinna olevista kirjastoista, mutta ylimääräisiä myöhästymismaksuja lainoista tai noutamattomista varauksista ei vielä kerry.

Kirjastoissa ei voi toukokuun aikana maksaa kertyneitä maksuja. Verkkokirjaston kautta maksujen maksaminen onnistuu tavalliseen tapaan.