Koronatilanne on pysynyt Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueella edelleen rauhallisena eikä koronaviruksen vuoksi sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä ole noussut. Uusia koronatartuntoja on löytynyt vain vähän, vaikka testausmääriä on edellisen viikon aikana lisätty huomattavasti. Perjantai on kolmas päivä peräkkäin, kun uusia tartuntoja ei ole kirjattu. Viranomaissuosituksia kokoontumis- ja liikkumisrajoituksista on kuitenkin edelleen tärkeää noudattaa.

Koronatilanteen pysyttyä rauhallisena on Keski-Suomen keskussairaalassa käynnistetty riskiryhmiin kuulumattomien potilaiden kiireettömiä hoitoja ja tutkimuksia.
– Hoitoihin ja tutkimuksiin on turvallista tulla, mikäli kutsu sairaalaan tulee. Emme vaaranna potilaiden turvallisuutta ottamalla kiireettömien hoitojen toteuttamisessa tarpeettomia riskejä, Paloneva toteaa.

COVID-19 -testiin hakeudutaan aina ottamalla ensisijaisesti yhteyttä omaan terveyskeskukseen
Koronavirustartuntaa epäillessään on tärkeää ottaa ensisijaisesti yhteyttä omaan terveyskeskukseen soittamalla. Jos oma terveyskeskus on jo kiinni ja koronavirusta epäilevä henkilö haluaa hakeutua Keski-Suomen keskussairaalan päivystykseen, hänen tulee aina ensin soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117, josta hänet ohjataan tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Yhteydenotot ovat välttämättömiä, sillä niiden tarkoituksena on vähentää kontakteja muihin ihmisiin tartunnan välttämiseksi.