Kevätkausi alkuun tammikuun lopussa.

Pyrinnön naisten syksyn lentopallokausi kakkossarjassa jäi koronarajoitusten takia vajaaksi; kymmenestä pelistä kaksi jäi pelaamatta. Kahdeksasta pelistä Pyrinnön naiset voittivat neljä ja tuloksena oli kymmenen pistettä. Pyrintö oli kuuden joukkueen lohkossa kolmantena siinä vaiheessa, kun koronarajoitukset katkaisivat kauden marras-joulukuun vaihteessa.
– Meillä oli ihan hyvä syksy. Pelit olivat tasaisia, ainoastaan Aitolahden Riento oli aivan ylivoimainen. Hävisimme Aitolahdelle kaksi kertaa 3 – 0, ja niissä peleissä meillä ei ollut kyllä mitään mahdollisuuksia. Aitolahden joukkueessa pelasi entisiä liigapelaajia, joukkue oli ihan omaa luokkaansa, valmentaja Arja Peltonen kertoo.
– Tulosten perusteella pelasimme ihan oikeassa sarjassa. Kun pelit ovat tasaisia, ne myös kehittävät, ja tasaisia pelejä on mukava pelata.

Pyrinnön naisten joukkueessa on syksyn aikana ollut mukana yhteensä 17 pelaajaa.
– Mahtava juttu, että meillä on iso pelaajarinki. Toisaalta se on hieman haastavaakin; kaikkien pitäisi saada pelimahdollisuuksia ja toisaalta pelaavan porukan pitäisi ehtiä hitsautua yhteen. Mutta se on todella hienoa, että meillä on iso porukka, ja isolla ikähaarukalla. Joukkueella on hyvä yhteishenki ja porukka on harjoitellut ahkerasti, Peltonen kehuu.
– Nyt emme ole koronarajoitusten takia harjoitelleet joukkueena yli kuukauteen. Joukkueen junioreiden kanssa olemme harjoitelleet, ja toivottavasti yli 18-vuotiaatkin ovat jaksaneet harjoitella omatoimisesti. Nyt odotamme innolla sitä, että pääsemme taas harjoittelemaan ja pelaamaan yhdessä.

Kevätkauden lohkojaot on tehty syksyn sijoitusten mukaan. Pyrintö on seitsemän joukkueen lohkossa, jossa pelaa myös syksyllä ylemmässä kakkossarjassa pelanneita joukkueita. Kevään lohkon joukkueista ainoastaan JyLe pelasi myös syksyllä Pyrinnön kanssa samassa lohkossa. Syksyllä ylemmässä kakkossarjassa pelanneita joukkueita Pyrinnön kanssa samassa kevätpuolen lohkossa ovat Vilppulan Tähti, Alajärven Ankkurit ja Haukiputaan Heitto. Pihtiputaan Ploki ja Nurmon Jymy pelasivat Pyrinnön tapaan syksyn alemmassa kakkossarjassa, eri lohkossa kuin Pyrintö.
– Ihan mielenkiintoista nähdä, millainen taso lohkossa on, ja ovatko ylemmässä sarjassa syksyllä pelanneet joukkueet kovempia, Arja Peltonen toteaa.
Kevätkaudella pelataan noususarjaa, eli lohkon kaksi parasta joukkuetta saa hakea ensi syksyksi ylemmän kakkossarjan paikkaa.
– Mitään tulostavoitetta emme ole vielä itsellemme asettaneet. Tavoitteena on, että kehitymme joukkueena ja jokainen pelaaja kehittyy yksilönä. Pelaamme täysillä, mutta emme liian tosissamme, kivaa pitää olla, Peltonen sanoo.
Naisten kakkossarja alkaa näillä näkymin tammikuun lopussa. Pyrinnölle on merkitty ensimmäiseksi peliksi kotipeli Haukiputaan Heittoa vastaan lauantaina 30. tammikuuta.
– Toivotaan, että pääsemme pelaamaan ja harjoittelemaan, Peltonen toteaa.

Kevätpuolelle Pyrintö ilmoitti joukkueen myös A-tyttöihin, syksyllä A-tyttöjen joukkuetta ei ollut.
– Näin saamme lisää pelimahdollisuuksia isolle porukallemme. Naisten joukkueen pelaajista yli puolet pääsee pelaamaan myös A-tyttöihin, Arja Peltonen toteaa ja kertoo, että A-tyttöihin pääsevät tänä vuonna vielä vuonna 2001 syntyneet ja sitä nuoremmat.
–A-tytöt pelaavat kolmen tai neljän joukkueen turnauksia noin kolmen viikon välein. Pooli-systeemissä turnauksen parhaat nousevat aina yhden poolin ylöspäin, Peltonen selvittää. A-tyttöjen pelit alkavat 23. tammikuuta, mikäli koronarajoitukset eivät muuta aikatauluja. Pyrintö matkustaa Kempeleelle, jossa turnaukseen osallistuvat Pyrinnön lisäksi Kempeleen Lentopallo ja LP Kangasala.

Tiina Lamminaho