Pyrinnön naiset pelasivat kakkossarjassa tiukkoja otteluita. Kauden viimeinen peli jäi pelaamatta, kun Lentopalloliitto keskeytti sarjat. Helmikuun alussa Jyväskylässä pelatun ottelun voitti JyLe. (Kuva: Julia Puolakka)


Pyrinnön naisten joukkueelta jäi kauden viimeinen peli pelaamatta, kun Lentopalloliitto päätti keskeyttää kaiken sarjatoiminnan koronaviruksen takia. Lopputuloksissa naiset päätyivät alemmassa kakkossarjassa omassa kuuden joukkueen lohkossaan viidenneksi, pisteitä kertyi yhdeksästä pelistä kuusi. Syyskaudella sijoitus oli kahdeksan joukkueen lohkossa neljäs, neljäntoista pelin saldo oli 17 pistettä. Syyskauden neljäs sija vei joukkueen kevätkaudeksi kovempaan lohkoon.
– Syyskauden lohkon kaksi kovinta joukkuetta tuli meidän kanssamme samaan lohkoon kevätkaudelle ja lisäksi mukaan tuli kaksi joukkuetta, jotka pelasivat syyskauden ylemmässä kakkossarjassa, joukkueenjohtaja Meea Heinonen kertoo.
– Vaikka voitimme kevätkaudella vain kaksi ottelua, pelit olivat kuitenkin tiukkoja, moni ottelu olisi voinut kääntyä meillekin.

Pyrinnön naiset pelasivat nyt pitkästä aikaa kakkossarjassa.
– Otimme haasteen vastaan, emme ihan tienneet, millainen taso kakkossarjassa on. Se osoittautui kuitenkin meille oikeaksi paikaksi eli olimme sillä tasolla, mitä kakkossarja edellyttää. Saimme hyvää peliä aikaiseksi ja välillä voitimmekin, valmentaja Jukka Pesonen sanoo.
– Ikärakenteeltaan joukkue oli nuori, vastassa oli paljon kokeneempia joukkueita. Esimerkiksi Vehniän pelaajista moni on pelannut kakkossarjassa jo vuosia, Pesonen toteaa.
Kakkossarja antoi myös uudenlaisia pelikokemuksia.
– Pääsimme näkemään vähän isompiakin, ammattimaisemmin järjestettyjä otteluita. Esimerkiksi Vilppulassa ja Pihtiputaalla peleissä oli kuulutukset ja pallotytöt heittelemässä palloja. Olihan se erilaista pelata, Meea Heinonen kertoo.
– Kokemusta tuli muutenkin. Pelaajien kehittymisen kannalta kovatasoinen sarja on hyvä. Ja ensimmäiseksi kaudeksi kakkossarjassa tämä meni todella hyvin, nähtiin, että pärjäämme tällä tasolla ja pystyimme laittamaan koville myös kärkipään joukkueita.
Kevätpuolella Pyrintö kärsi loukkaantumisista.
– Useampikin pelaaja loukkaantui ja kun poissaoloja tuli muutenkin, nostimme peleihin mukaan useampia C-tyttöjä, Meea Heinonen kertoo.
– Ilman loukkaantumisia tulos olisi voinut olla parempikin, Pesonen toteaa.

Meea Heinosen mukaan talvi antoi hyvät lähtökohdat ensi kauteen.
– Nyt olemme joukkueena tutustuneet toisiimme ja pelityyleihimme. Mukana on niin eri-ikäisiä ja erilaisen ajan lentopalloa harrastaneita pelaajia, että syksyllä oli välillä hieman hakemista. Nyt olemme hitsautuneet yhteen joukkueena, tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen, Heinonen sanoo.
Jukka Pesosen mukaan talvi osoitti, että kakkossarja olisi tasoltaan oikea Pyrinnön naisille.
– Mutta kakkossarjaan osallistuminen edellyttää, että pelaajia on riittävästi ja valmennuksestakin huolehtii useamman henkilön tiimi. Pelejä ja matkustamista tulee aika paljon, Pesonen toteaa. Tänä talvena naisia valmensivat Pesosen lisäksi Arja Peltonen ja Jari Hiekkataipale.

Tiina Lamminaho