Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän eli Koronanyrkin torstain ylimääräisessä kokouksessa todettiin, että koronatartuntojen on viime viikkoina noussut KSSHP:n alueella nopeasti ennätyksellisen korkealle ja tilanne alueella on huolestuttava. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku KSSHP:n osalta oli 111 sairastanutta 100 000 asukasta kohden. Tartuntoja ovat saaneet erityisesti 20 -39 -vuotiaat henkilöt pääosin yksityistilaisuuksista, festivaaleilta tai ravintoloista. Eniten koronatartuntoja on viime päivinä ilmennyt Jyväskylässä ja Äänekoskella, mutta myös useissa KSSHP:n alueen muissa kunnissa on todettu aikaisempaa enemmän yksittäisiä tartuntoja. Tartuntojen määrä ei kuitenkaan näy alueen sairaaloissa.

Kokouksessa todettiin, että tällä hetkellä suurin huoli epidemian leviämisestä on siinä, kuinka perusterveydenhuollonyksiköiden kantokyky kestää. Jäljitystyöhön osallistuvat tekevät nyt pitkiä päiviä ja infektiovastaanotot ovat paikoittain ainakin Jyväskylän alueella varsin ruuhkaisia. Tämä puolestaan vaikuttaa selkeästi muiden kuin infektiopotilaiden hoitoon pääsyyn.

Koronanyrkki seuraa tilanteen kehittymistä KSSHP:n alueella ja pohtii seuraavan kerran epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta alueelleen jo ensi maanantaina 9.8.2021.