Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä totesi kokouksessaan eilen, että vaikka Jyväskylässä ilmentyneet koronatartunta luvut ovat laskusuunnassa kaupunkiin annettuja suosituksia ja rajoituksia on “Nyrkin” mielestä tarkoituksenmukaista jatkaa myös marraskuussa. Suositusten ja rajoitusten avulla viruksen leviämistä on pystytty hillitsemään.
Kyse oli taruntatautien torjunnan johtoryhmän suosituksesta ja Jyväskylän kaupunki päättää ja tiedottaa itse omista linjauksistaan tehtyjen päätösten mukaisesti myös marraskuun osalta.
Nyrkissä todettiin myös, että vaikka tilanne KSSHP:n alueella on varsin rauhallinen, myös maakunnassa on tärkeä noudattaa yleisiä kansallisia ohjeita sekä kunnan omia suosituksia, mikäli niitä on kuntaan annettu.

Nyrkki totesi kokouksessaan, että se ei tule antamaan KSSHP:n alueelle harrastustoimintaan liittyviä suosituksia. Kokouksessa todettiin, että kunnat voivat itse antaa myös harrastus- ja vapaa-ajantoimintaan liittyviä rajoituksia kuntakohtaisesti, mikäli siihen koetaan tarvetta. Tavoitteena on, että harrastustoiminta jatkuisi sekä lasten että aikuisten kohdalla mahdollisimman normaalina.
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on edelleen perustasolla.
Nyrkki arvioi edelleen, että KSSHP:n alueella jatketaan perustasolla. Kokonaisvaltaiseen arvioon vaikutti se, että täällä kyseessä oli rypäs, joka on saatu hyvin hallintaan eikä sairaalahoidon tarve ole lisääntynyt