Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä totesi kokouksessaan eilen, että epidemiologinen tilanne on Keski-Suomessa tällä hetkellä perustasolla, joten johtoryhmä ei suosittele uusia torjuntatoimia KSSHP:n alueelle.

KSSHP:n infektioylilääkäri Jaana Leppäaho-Lakka kertoi kokouksessa, että viime viikolla ja jopa edellisellä viikolla tartuntojen määrät lähtivät vähenemään. Esimerkiksi viime viikolla positiivisen tartunnan määrät puolittuivat edelliseen viikkoon verrattuna ja enimmäkseen altistumisia tapahtui perhepiireissä.

Koska tilanne on Keski-Suomessa varsin hyvin hallinnassa johtoryhmä päätyi myös siihen, että se ei suosittele KSSHP:n alueelle, eri kuntien ja kaupunkien itse laittamien torjuntatoimenpiteiden lisäksi, uusia torjuntatoimenpiteitä.
– Vaikka tilanne on tällä hetkellä rauhallinen me olemme täysin tietoisia siitä, että tilanne voi muuttua hetkellä millä hyvänsä ja siksi on tärkeää, että tämä ryhmä kokoontuu viikoittain ja tarvittaessa jopa useamminkin, jotta tarvittavia linjauksia voidaan tehdä yhdessä eri asiantuntijoiden voimin, kertoo KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen.
STM:n ohjeiden mukaisesti johtoryhmän tehtävänä on seurata maakunnallisen koronavirustilanteen tilannekuvaa ja tehdä sen perusteella analyysiä erilaisista päätöksistä, suosituksista ja linjauksista. Seuraavan kerran johtoryhmä kokoontuu arvioimaan KSSHP:n alueen tilannetta tiistaina 13.10.2020.