Fimlab on keskittänyt koronatestaukset suurimmille toimipisteille. Korpilahtelaisten koronatestit tehdään Jyväskylässä. Korpilahden laboratorio palvelee muita asiakkaita tiistaisin ja torstaisin klo 7.15-13.30.
-Hengitystieoireista kärsivä korpilahtelainen asiakas soittaa Korpilahden terveysasemalle ja lääkäri haastattelee hänet puhelimessa. Jos epäilläKoronatestit Jyväskylässä, Korpilahdella laboratorio palvelee kahtena päivänä
Fimlab on keskittänyt koronatestaukset suurimmille toimipisteille. Korpilahtelaisten koronatestit tehdään Jyväskylässä. Korpilahden laboratorio palvelee muita asiakkaita tiistaisin ja torstaisin klo 7.15-13.30.
-Hengitystieoireista kärsivä korpilahtelainen asiakas soittaa Korpilahden terveysasemalle ja lääkäri haastattelee hänet puhelimessa. Jos epäillään koronavirusta ja sairaanhoitopiirin asettamat koronavirustestauksen kriteerit täyttyvät, näytteenottohenkilökunta ottaa puhelimitse yhteyttä asiakkaaseen ja hän saa sieltä ohjeet saapua testiin. Testit tehdään Kyllössä, Korpilahden terveysaseman johtava lääkäri Aleksi Hietanen kertoo.
– Teemme Fimlabissa kaikkemme, jotta asiakkaamme voivat käyttää näytteenottopalvelujamme turvallisin mielin myös koronaepidemian aikana, sanoo Fimlabin palvelujohtaja Anu Mustila.
-Olemme rajoittaneet asiakasmääriämme väljentämällä ajanvarausaikoja ja sulkemalla ei-kiireellistä näytteenottoa ja vuoronumerolla asiointia. Asiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi vuoronumeroasiointi lopetetaan toistaiseksi myös isommissa toimipisteissämme.
-Kehotamme asiakkaita siirtämään ei-kiireelliset näytteenotot myöhempään ajankohtaan.
Mikäli näytteenotto on välttämätöntä, suosittelemme asiakkaitamme varaamaan ajan sellaisesta toimipisteestä, joka toimii ainoastaan ajanvarauksella.
Kaikkien hengitystieoireita potevien asiakkaiden tulee välttää asiointia laboratoriossa. On myös hyvä huomata, että toimipisteissämme ei oteta koronanäytteitä, Mustila sanoo.
Laboratorioidemme odotustiloista on tehty väljempiä istuimia vähentämällä.
-Kehotamme asiakkaitamme saapumaan näytteenottoon vasta juuri ennen varattua aikaa ja näin välttämään tarpeetonta oleskelua odotustilassa ja lähikontaktia toisiin asiakkaisiin. Toivomme myös, että vain välttämättömät saattajat ovat näytteenotossa mukana. Muiden saattajien tulisi odottaa laboratorion ulkopuolella, jotta asiakasmäärät pysyvät kohtuullisina ja riittävät turvavälit asiakkaiden välillä toteutuvat. On hyvä huomata, että itse näytteenottotilanne harvoin ylittää kestoltaan 15 minuuttia, jonka katsotaan olevan altistumisen minimiaika.
Henkilökunta näytteenotossa kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen. -Henkilökuntamme ei työskentele sairaana ja he huolehtivat hyvästä käsihygieniasta jokaisessa asiakastilanteessa. Noudatamme hengityssuojainten käytössä THL:n ja sairaanhoitopiirien infektioyksiköiden ohjeistuksia. Toistaiseksi ohjeistus ei edellytä hengityssuojaimen käyttöä näytteenottotilanteessa muussa kuin nielu-tai nenänielunäytteenotossa. Hengityssuojainten käyttö kohdennetaan vain välttämättömiin tilanteisiin niiden riittävyyden turvaamiseksi, Mustila sanoo.