Jyväskylän koronatilanne vakaa, jäljitys pysynyt tartuntojen tasalla.

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä kävi läpi pääsiäisen pyhien jälkeistä koronatilannetta. Vaikka pääsiäisen aikana määrättiinkin karanteeniin reilut 250 lasta kouluista ja varhaiskasvatuksesta, uutta laajaa tartuntarypästä ei Jyväskylässä ole ilmennyt, vaan pääosa tartunnoista oli mukana jo viime viikon tilastoissa. Viime viikolla (viikko 13) tartuntoja ilmeni Jyväskylässä 46 kappaletta joka on täsmälleen sama määrä kuin aiemmalla viikolla (viikko 12). Samalla muistutetaan, että nyt lomien jälkeen tulee kuitenkin hakeutua pienistäkin oireista testiin, jotta tartuntatilanne saadaan pidettyä hallinnassa.

Viimeisen kuukauden aikana tartuntojen määrä on ollut Jyväskylässä viikkotasolla hieman alle 50 tartuntaa viikossa. Laajoista karanteeneista huolimatta Jyväskylän kokonaistilanne on siis edelleen rauhallinen. Ilmaantuvuusluku kaupungissa on kuluneelta 14 vuorokaudelta 59,8 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Otetuista koronanäytteistä positiivisia on 2,3%. Tartuntojen alkuperästä pystytään selvittämään noin 83%. Sairaalahoidon tarpeessa ei ole tapahtunut kasvua. Jyväskylä on kuitenkin edelleen koronan kiihtymisvaiheessa. Myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin “koronanyrkki” totesi Keski-Suomen pysyvän kiihtymisvaiheessa, vaikka tautitilanne on hallinnassa.

Kaupunki pitää voimassa nykyiset suositukset ja rajoitukset.

Jyväskylässä voimassa olevat rajoitukset: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat