Korpilahden terveysaseman johtava lääkäri Aleksi Hietanen kertoo, ettei Korpilahdella ole toistaiseksi ollut yhtään positiiviseksi testattua koronaviruspotilasta.
– On kuitenkin hyvä huomioida, ettei THL:n ohjeistuksen mukaisesti kaikkia hengitystieoireisia testatakaan. Epäilyjen suhteen tilanne on ollut myös rauhallinen. Tavallista virusflunssaa on toki myös liikkeellä ja hoito-ohje on taudinaiheuttajasta riippumatta sama: lievät oireet hoituvat kotona, vaikeaoireisten pyydetään ottamaan yhteyttä meihin puhelimitse hoito-ohjeiden saamiseksi.
Korpilahden terveysasemalla on otettu käyttöön erillinen sisäänkäynti infektiopotilaille.
– Terveysaseman pääovi on tarkoitettu infektiopotilaille, joihin lukeutuvat ylä- ja alahengitystieinfektiot, äkilliset voimakkaat vatsakivut, kuumeilijat ynnä muut. Suun terveydenhuollon ovea käyttävät muut kuin infektiopotilaat, kuten esimerkiksi traumapotilaat, päänsärkyiset, haavanhoitopotilaat, rintakipuiset ja niin edelleen.
Infektiopotilaat odottavat aulassa ja muut potilaat käytävällä erillään infektiopotilaista.
-Korpilahtelaiset ovat suhtautuneet epidemiatilanteeseen ja siitä johtuviin poikkeusjärjestelyihin ymmärtäväisesti ja rauhallisesti. Kiitos kaikille siitä, Hietanen sanoo.