Tulevana viikonloppuna ruuhkaa riittää ysitiellä ja pienemmilläkin teillä, kun Neste Rallin erikoiskokeita ajetaan kolme kappaletta Korpilahden alueella.

Perjantaina ajetaan Moksin erikoiskoe kahteen kertaan ja  Oittilan erikoiskoe kertaalleen. Moksissa ensimmäinen erikoiskoe starttaa 8.18 ja pätkä ajetaan uudelleen kello 15.27. Oittilan pätkälle ensimmäinen auto lähtee kello 14.24.

Lauantaina on vuorossa Tuohikotasen erikoiskoe, joka ajetaan ennen huoltotaukoa sekä välittömästi tauon jälkeen. Ensimmäinen auto starttaa erikoiskokeelle kello 12.13 ja toisen kerran kello 14.55.

Tuohikotasen erikoiskokeen järjestää Korpilahden Urheiluautoilijat/ moottorikerho.

– Noin sata talkoolaista on reitin varrella yhteensä. Pätkällä on järjestyksenvalvojia, safety-henkilöitä, yhdeksän jaksopäällikkö ja kuusi liikenteenohjaajaa. Lipunmyynnin hoitaa Korpilahden Pyrintö, erikoiskoepäällikkö Katja Oksanen kertoo.

Ensimmäistä kertaa EK-päällikkönä toimiva Oksanen sanoo, että kaikki on kunnossa tiistai-iltana ajettavaa valmiustarkastusta varten.

– Viimeiset kaksi viikkoa on tehty töitä joka päivä. On raivattu katselualueita, tehty polkuja ja ylityspaikkoja, laitettu nauhoja.

Korpilahden Urheiluautoilijat julkaisi reilu viikko sitten facebookissa päivityksen, jossa peräänkuulutettiin kadonnutta talkoointoa.

– Se on ollut todellisuutta tänä vuonna ja useilla erikoiskokeita järjestävillä seuroilla. On ollut paljon hankalampaa saada talkoolaisia mukaan. Talkootyö on muuttunut rahalliseksi työksi. Talkooinnostus on kadonnut.

Vaikeuksista huolimatta kaikki tarvittavat talkoolaiset on saatu kasaan.
– Muutama safety-henkilö ei olisi vielä pahitteeksi, jos innokkuutta löytyy.

Oksanen toimi viime vuonna erikoiskokeen kakkospäällikkönä ja on toiminut pienemmissä ralleissa EK-päällikönä.

– Tässä rupeamassa työmäärä on ollut iso. En edes uskalla talkootunteja laskea.

Oksanen haluaa muistuttaa pätkien varrelle katsojiksi lähteviä muutamista seikoista, jotka kannattaa ottaa huomioon.

– Katsojien on syytä varautua paarmoihin ja ampiaisiin, sillä niitä on nyt paljon. Jos on allergiaa, tarvittavat lääkkeet mukaan. Yleisön kannattaa varautua myös riittävään nesteytykseen ja muuhunkin kuin alkoholipitoiseen juomaan. Viikonlopuksi on luvattu edelleen hellettä.

Oksanen muistuttaa, ettei tölkkejä tai roskia ei saa jättää luontoon.

– Tölkkejä ei pidä heitellä myöskään teiden varsille, jotta ne eivät päädy esimerkiksi lehmien rehun sekaan. Myös tulen ja tupakoinnin kanssa tulee olla tarkkana, sillä maasto on kuurosateista huolimatta kuivaa. Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen alueella. Avotulen teko tai kertakäyttögrillin käyttäminen ovat kiellettyjä.

– Polkupyörällä ei saa kulkea erikoiskoetta pitkin. Polkupyörät pitää jättää sulkualueen ulkopuolelle. Syynä tähän kieltoon on yksinkertaisesti turvallisuus. Reittikartat ja muu tarvittava yleisömateriaali löytyy Neste Rallin nettisivuilta. Tervetuloa katsomaan, Oksanen sanoo.

Maarit Nurminen