Jyväskylän perusturvalautakunta käsittelee kokouksessaan torstaina Korpilahden kotihoidon tilannekatsausta. Kotihoidon yksityistämistä mietittiin viime syksynä, mutta lautakunta tuli tulokseen kehittää ensin omaa toimintaa. Kotihoidossa on kokeiltu muun muassa uutta työaikamallia, jossa työpäivät ovat 9 tunnin mittaisia, mutta työpäivien jälkeen työntekijällä on kaksi päivää vapaata. Korpilahden kotihoidon henkilöstö on ollut tyytyväinen kokeiluun.
Ensimmäisen vuosikolmanneksen aikana kehittämistoimenpiteillä saavutettu kotihoidon painotetun tuntihinnan lasku ennakoi enintään 125 000 euron säästöä vuositasolla mikäli tuntihinta pysyy alkuvuoden tasolla. Korpilahden kotihoidon tavoitteen mukaista 10 % -yksikön lisäystä välittömään työaikaan ei ole saavutettu.
Perusturvalautakunnan esityslistassa todetaan, että Korpilahden kotihoidon alueen ulkoistamisella ei olisi enää saatavissa tavoiteltua säästöä kuluvalle vuodelle. Kilpailuttamisprosessiin kuluvan ajan vuoksi uusi palvelutuottaja voisi aloittaa aikaisintaan marraskuussa. Oman toiminnan kehittämistoimenpiteitä ja työaikapilottia on tarkoitus jatkaa ja niiden vaikutuksia arvioidaan syksyn aikana