Korpilahden terveysasemalta jaettiin viime viikolla 2 500 kasvomaskia. Ilmaiset kasvomaskit on tarkoitettu vähävaraisille.
-Pääsääntöisesti ihmisten toivotaan kustantavan maskinsa itse ja tämä ilmaisjakelu on kaupungin keino tukea vähävaraisia perheitä ja ihmisiä, ei mainoskampanja kuten Vesa Keskisen bensiini tai Tokmannin ilmaiset ämpärit, vastaava lääkäri Aleksi Hietanen Korpilahden terveysasemalta kertoo.
Korpilahden terveysasemalla jaetaan maskeja tiistaisin ja torstaisin kello 12-16 välisenä aikana.
Kaupungin jakamat maskit on tarkoitettu vähävaraisille asukkaille joukkoliikenteessä käytettäväksi ja koronatesteissä käytäessä. Jyväskylän kaupunki suosittelee maskien käyttämistä myös joukkotapahtumissa, joissa on mukana useilta eri paikkakunnalta saapuneita ihmisiä eikä turvavälien säilyttämistä voida muuten varmistaa. Maskeja suositellaan käyttöön yli 15-vuotiaille.
Korpilahden terveysasemalla maskit jaetaan ikkunan kautta. Näin maskien noutajan ei tarvitse käydä terveysaseman sisätiloissa.
Korpilahden terveysasema on laatinut ohjeet maskin käyttämiseksi. Terveysasemalta muistutetaan, ettei maskista ole hyötyä, ellei sitä käytä oikein.
Tässä ohjeet maskin oikeanlaiseen käyttöön:
PUKEMINEN: Ota suu-nenäsuoja pakkauksesta puhtain käsin. Aseta suoja kasvoille ja varmista, että suoja on tiiviisti ja mukavasti kasvoja vasten. Aseta kumilenkit korvien taakse. Paina nenäklippiä niin, että se asettuu nenää tiukasti myötäillen kasvoille.

KÄYTTÖ: Älä koskettele kasvojasi tai maskia. Jos maski kastuu, vaihda se uuteen. Samaa maskia voi käyttää muutaman tunnin (3-4 h) ajan.

RIISUMINEN: Poista suoja kasvoilta koskettamalla ainoastaan kumilenkkeihin. Itse maskiosaan ei saa koskea. Heitä maski roskakoriin. Pese kädet saippualla ja vedellä.