Korpilahden yhtenäiskoulun 44 oppilasta on määrätty tänään karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Altistuneet ovat 1. luokilta.
-Koululta on soitettu huoltajille ja lähetetty kaikille karanteeniin määrättäville ennakkoviesti Wilmalla ja lapset on ohjattu kotiin tai odottamaan kuljetusta tai hakua erilliseen tilaan. Terveydenhuolto on puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättyjen huoltajiin tämän päivän aikana ja antaa tarkemmat ohjeet karanteenista. Altistumiset ovat tapahtuneet luokkatilassa torstaina 10. tai perjantaina 11.12. Karanteeni kestää kymmenen päivää eli karanteenit päättyvät muutamien päivien sisällä.
Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien ohjelma huomisen eli lukukauden viimeisen päivän osalta toteutetaan etäyhteyden välityksellä.
Karanteeni koskee vain niitä oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Terveydenhuolto antaa ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää.
Muutoin Korpilahden yhtenäiskoulun toiminta jatkuu normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrättävät oppilaat voivat tulla terveenä kouluun normaalisti. Henkilökuntaa ei määrätty karanteeniin, sillä he ovat käyttäneet kaupungin voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti suojamaskia tai visiiriä.
Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen
Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni.