Tiina Hildén avasi perjantaina Koski-baarin ovet asiakkaille toiseksi viimeistä kertaa. Legendaarinen baari-kahvila on auki viimeistä päivää uudenvuoden aattona. Hildén kertoo, että baari on ollut niin sanotusti hiljaisessa myynnissä ja julkisesti se tulee myyntiin alkuvuonna.

-Kannattavuuden kanssa tässä ei ollut mitään ongelmaa ennen kuuluisaa koronaa. Tällaisen paikan sulkeminen kokonaan muutamaksi kuukaudeksi oli vaikea paikka, kun kahvia pystyi myymään vain ulos. Ei sitä juuri muut kuin paikalliset käyneet hakemassa.

Koronasulut ja -rajoitukset ovat historiaa, mutta vuodet koettelivat yrittäjää monin tavoin.

-Korona-aika kulutti pääomat, jaksamisen ja motivaation. Toiminta on ollut piristymässä pikkuhiljaa, mutta oman yrittäjyyteni kannalta se on alkanut liian hitaasti ja myöhään.

Hildén kertoo, että asiakkaista osa on kadonnut koronavuosien aikana.

Yrittäjä uskoo, että oikealla markkinoinnilla Koski-baarista saa  kannattavan paikan.

-Ennen koronaa suunnittelimme pysyvien tiekylttien pystyttämistä. Sitten ne jäivät. Kyltit ovat tärkeitä siltä kannalta, että ohiajavat tietävät paikan ylipäätään olevan auki.

Koski-baari on ollut monelle tiellä kulkijalle vakituinen pysähdyspaikka.

-Usein on niin, että jos joku tähän kerran pysähtyy, hän tulee toistekin. Tällaisia baareja ei Suomessa enää paljon ole ja paikka herättää nostalgisia muistoja.

Eniten Hildéniä harmittaa se, että kylän ainoa kokoontumispaikka sulkee ovensa.

-Kyllähän täällä asiakkaiden keskuudessa ollaan asian suhteen vähän alamaissa oltu.

Pöydän ääressä muistellaan aikaa, kun Shell lopetti huoltoasematoiminnan ja rakennuksen ikkunat peitettiin peltilevyillä.

-Hiljaiselta tuntui koko kylä.

Koski-baarin rakennus tuli kylälle, kun Shell avasi huoltoaseman. Polttoainejakelu loppui 1990-luvun tietämillä ja baarikin sulki ovensa. Ovet avautuivat kuitenkin uudestaan yrittäjien voimin. Hildén pyöritti baaria vuoden 2014 huhtikuusta lähtien.

-Toivottavasti jatkaja löytyisi. Itse aion suuntautua hoitotyöhön, siellä töitä riittää.