Alakoululaiset olivat vastaanottamassa motoristeja välituntipihalla.

Alakoulun välituntipihalle kurvaa 53 moottoripyörää. Motoristit koulukiusaamista vastaan – yhdistys on tullut vierailulle.
-Toiminta sai alkunsa vuonna 2013, kun joukko motoristeja Tamereella mietti, mikä olisi sellainen hyväntekeväisyysjuttu, jota voisi yhdessä tehdä. Useilla oli siihen aikaan kouluikäisiä lapsia. Siitä tuli ajatus, että mitä jos ajetaan kouluille ja kerrotaan, etteivät motoristit hyväksy koulukiusaamista, yhdistyksen tiedottaja Marko Saarinen kertoo.
Ensimmäisenä vuonna motoristit järjestivät kolme tapahtumaa ja seuraavana vuonna jo 38. Toiminta laajeni heti ensimmäisen vuoden jälkeen koko Suomeen.
– Niin sanottuun ydinryhmään kuuluu kymmenkunta motoristia, jotka kiertävät kaikki tapahtumat. Muut liittyvät sitten mukaan. Korpilahdella oli motoristeja muun muassa Helsingistä, Turusta ja Torniosta sekä Jyväskylän seudulta. Torniolaiset tosin olivat autolla ja etelässä muillakin asioilla.
Koulukiusaamista vastustavien motoristien sanoma perustuu yhteisöllisyyteen.
– Motoristit tervehtivät toisiaan tien päällä ja ovat kavereita keskenään. Motoristeissa on paljon erilaisia ihmisiä, mutta kaikki kuuluvat porukkaan. Tätä samaa sanomaa haluamme kertoa kouluissa. On typerää kiusata omia kavereitaan.
Kuluvana keväänä motoristit kiertävät viitisentoista koulua aina Nurmeksesta Kristiinankaupunkiin.
– Motoristit ovat saaneet aina hyvää palautetta tapahtumista ja toiminnalla on merkitystä.
Motoristit tulevat syyskuussa uudelleen yhtenäiskoululle ja silloin show pidetään yläkoulun oppilaille.

Tapahtuman koululle tarjosi MLL:n Korpilahden paikallisyhdistys syntymäpäivänsä onnitteluvaroistaan.

Maarit Nurminen