Korpilahden Yhtenäiskoulun rehtori Satu Lahti sanoo, että perusopetuksessa odotetaan vielä kaupungin taholta tulevia yhteisiä tarkennuksia koskien koulujen ovien avautumista ensi viikon torstaina.
-Sitten voimme edetä arjen suunnittelussa yksityiskohtiin. Valtioneuvoston ja OPH:n ohjeistukset tulevat kuitenkin koulun arjessa näkymään varmuudella ainakin tilojen käytössä, päivien aikataulutuksessa, opettajien töiden järjestelyissä sekä ruokailun, välituntien ja siirtymien porrastamisessa tavallista enemmän.  
 Lahti sanoo, että opetusryhmät tulevat todennäköisesti pysymään päivien sisällä tavallista enemmän heille erikseen nimetyissä tiloissa ja kontakteja toisten opetusryhmien kanssa vältetään mahdollisimman paljon.
-Opettajien työtä järjestetään siten, että kiertäminen ryhmästä toiseen olisi mahdollisimman vähäistä. Välitunteja ja ruokailuja tullaan porrastamaan ja ohjaamaan eri alueille. Tilojen käytössä tehdään todennäköisesti sekä keskittämistä, jotta oppilaiden liikkuminen koulun eri tiloissa vähenee, mutta myös hajauttamista, jotta vähällä käytöllä olleita tiloja voidaan ottaa pysyvämmin opetuskäyttöön ja ryhmiä tarpeen mukaan jakaa.
Arjen hygieniaan kiinnitetään koululla edelleen huomiota entistä tiheämmän käsien pesun, käsidesin käytön, tehostetun siivouksen ja niin edelleen kautta.
-Opetuksessa pyritään kartoittamaan tilannetta etäkauden jälkeen ja siten suunnittelemaan jo askelmerkkejä tulevalle vuodelle.  Kokonaisuutena toukokuun loppu tulee olemaan taas uudenlainen oppimisen kokemus kaikille. Ajanjakso, jollaista ei ole vielä tähän mennessä koettu. Olemme siksi varmasti kaikki tämänkin suhteen odottavin mielin katsomassa, mitä kevät mukanaan tuo. Koulun puolesta toivotamme toki kaikki oppilaat tervetulleeksi takaisin arjen askareisiin lukuvuotta päättämään ja sen myötä aikanaan kesälomille siirtymään, Lahti sanoo.
Päiväkodinjohtaja Tiina Ruppa kertoo, että päiväkodista on jo soitettu kaikille perheille poikkeusajan hoidon tarpeista.
-Meillä on tieto päiväkotiin tulevista ja kotona hoidettavissa lapsista. Jos perheet päättivätkin tuoda lapsensa, he ilmoittavat siitä meille. Uusia ilmoituksia ei ole juurikaan tullut. Suurin osa lapsista on kotona. Odotamme Jyväskylän kaupungin tarkennuksia hallituksen uusiin linjauksiin, järjestelemme sitten toimintaa yhteisten ohjeiden mukaisesti. 
Korpilahden päiväkodissa on tällä hetkellä hoidossa noin kolmannes talon lapsista. Perhepäivähoidossa pari lasta on kotihoidossa poikkeusajasta johtuen.
-Olemme toimineet poikkeusajalla enintään 10 lapsen ryhmissä. Ruokailutilanteisiin on kiinnitetty erityistä huomiota – lapset eivät ota linjastosta itse, istumme väljästi ja pienimmät syövät omalla puolellaan. Käsien pesu saippualla on ollut tehostettua. Ulkoilemme ja retkeilemme mahdollisimman paljon.