Jyväskylän kaupunki tiivistää turva- ja varotoimia väestön ja työntekijöiden suojelemiseksi koronavirustartunnalta. Taustalla ovat niin Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kuin Jyväskylän kaupungin torstaina antamat suuntalinjat ja ohjeistukset.
Terveyttä ja hyvinvointia edistävien liikuntapalvelujen ryhmät perutaan 31.5. asti.
Kaikki Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen omat ohjatut liikuntaryhmät, tapahtumat ja kurssit perutaan toukokuun loppuun asti. Tämä tarkoittaa myös liikuntaneuvontaa, vertaisohjattuja ryhmiä ja vapaaehtoistoimintaa.
Kaupungin uimahallit ja kuntosalit suljetaan 30.4. asti – liikuntahallien käytössä rajoituksia.

Kaupungin uimahallit Wellamo ja AaltoAlvari sekä kuntosalit Monitoimitalolla, Kuokkalan Graniitissa, Korpilahdella ja Lehtisaaren kuntotalolla suljetaan huhtikuun loppuun, eli 30.4. saakka. Sulku toimeenpannaan välittömästi perjantain 13.3. aikana. Syynä tähän ratkaisuun on se, että uimahalleilla ja kuntosaleilla käy paljon riskiryhmiin kuuluvia asiakkaita ja tilojen seuranta ja rajaaminen pienemmille käyttäjämäärille on osittain mahdotontonta.

Jyväskylän kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa järjestettävien tapahtumien osalta noudatetaan Suomen hallituksen ohjeistusta. Sen mukaan kaikki yli 500 hengen tilaisuudet suositellaan peruutettavan. Tapahtumien järjestäjiä ohjeistetaan toimimaan hallituksen suosituksen mukaisesti ja arvioimaan omien tapahtumien toteutumista. Seuroja ja tapahtumanjärjestäjiä suositellaan tekemään suunnitelmat mahdollisista otteluiden ja kisojen järjestämisestä ilman yleisöä. Lisäksi liikuntapalvelut ohjeistaa seuroja pitämään harjoitusvuorojen ryhmäkoot maksimissaan 20 henkilössä. Osallistujien tulee olla täysin oireettomia.

Varattujen vakiovuorojen ja muiden tilavuorojen peruminen
Tapahtuman järjestäjien on mahdollista perua vuorovaraukset maksutta ennen vuorojen/tapahtumien alkua
Kaikki perumiset kirjallisesti osoitteeseen liikunta.varaukset[a]jyvaskyla.fi
Kun vuoro peruuntuu, harjoitusvuoroja ei tule näiden tilalle automaattisesti.
Jos perumisilmoitusta ei ole tullut, vuorot laskutetaan normaalisti (huom! siinä tapauksessa, että tilat suljetaan hallinnoijan toimesta, vuorot perutaan automaattisesti).
Koulujen avainpolettien palauttaminen voidaan siirtää myöhemmäksi. Jos sinun tarvitsee hakea uusi avainpoletti koululle, tulee sen hausta sopia etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse liikuntapalvelujen varausyksikön kanssa.

Liikuntapalveluissa aihetta koskevia asiakaskysymyksiä varten käyttöön otetaan palvelunumero p. 014 266 0179. Lisäksi liikuntainfo palvelee asiakkaita normaalisti numerosta p. 014 266 4257.