Joukko Korpilahden Yhtenäiskoulun kuudennen luokan oppilaita on ollut mukana viime syksystä saakka Muuramen Nuorten Yrittäjyystalon järjestämässä Innolaklubissa. Projektikerhossa on ideoitu, suunniteltu ja toteutetaan oma projekti, joka on alakoululaisille suunnattu disco.
– Idea Innolaklubin tuomisesta Korpilahdelle lähti vuonna 2016 loppuvuonna, kunminä, Venäjän rajalta Parikkalasta tänne Korpilahdelle ponnahtaneena oli valmistumassa nuoriso-ohjaajaksi Jämsän ammattikoulusta. Olin harjoittelussa silloin Yrittäjyystalo Innolassa ja lisäksi olin jäämässä työttömäksi. Pidin silloin Muuramessa samaista kerhoa, joten lähdettiin ideoimaan Korpilahdelle samanlaista. Tavattiin Korpilahden koulun rehtorin kanssa muutaman kerran asian tiimoilta ja hän oli heti mukana. Rahoitus saatiin Korpilahden kerholle järjestettyä 2017 syksylle ja viime syyskuusta asti on kokoonnuttu kerran viikossa pienen nuorisoporukan kanssa, ohjaaja Salla Leskinen kertoi.

Myöhemmin ohjaajakokoonpanoon liittyi myös nuoriso-ohjaajaksi tällä hetkellä opiskeleva ja Innolassa nykyisin harjoittelua tekevä jyväskyläläinen Heikki Eloranta.
– Nuoret ovat ottaneet hienosti vastuuta projektistaan ja ovat tehneet työt itse. Me ohjaajat olemme opastaneet ja neuvoneet. Nuoret hankkivat itse esimerkiksi sponsorit tapahtumalle ja ovat nyt viimeksi tehneet mainosjulisteita. Yrittäjyyskasvatuksen näkökulmasta ryhmän kanssa on päästy hyvin tavoitteisiin, Eloranta kertoi.
Innolaklubin työ huipentuu 19.4. pidettävään alakoululaisten discoon.
– Musiikin ja tanssin lisäksi discossa on kummitusluola, ongintaa, mahdollisuus pelata sählyä ja buffet, Joona, Ville, Onni, Milla, Lenni ja Lauri kertoivat.
– Tämä on ollut hauskaa ja vastuuta on pitänyt ottaa, Joona Laakso sanoi.
Nuorten yrittäjyystalo Innola on vuonna 2003 toimintansa aloittanut 11-24 -vuotiaiden nuorten oma-aloitteisuuteen ja yritteliäisyyteen kannustava tekemisen ja ideoinnin paikka, joka antaa nuorille mahdollisuuksia sekä valmiuksia toimia ja vaikuttaa. Innolan toiminnassa on mukana vuosittain 80-140 nuorta. Innolan nuoret ovat järjestäneet erilaisia tapahtumia, pyörittäneet kahviloita ja esimerkiksi polkupyörähuoltoa.

Maarit Nurminen