Perusterveiden 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset käynnistyivät keskiviikkona. Korpilahden osalta sähköinen ajanvaraus avautuu ensi viikolla. Korpilahden neuvolassa rokotuspäivät ovat 20.1 ja 27.1 klo 9–15.30.

Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla alkavat 5–11-vuotiaiden perusterveiden lasten koronarokotukset. Rokotukset tapahtuvat ajanvarauksella.
Lasten rokotteena käytetään Biontech-Pfizerin Comirnatyn 10 mikrogramman (µg) rokotetta, joka on tarkoitettu 5–11-vuotiaille.

Alle 10-vuotiaiden huoltajat voivat varata rokotusajan sähköisen ajanvarausohjelman kautta osoitteessa www.hyvis.fi. Huhtasuon, Tikkakosken ja Korpilahden sähköinen ajanvaraus aukeaa viikolla 3.
Yli 10-vuotiaiden ajanvaraus tapahtuu puhelimitse koronaneuvonnan puhelimesta 014 266 1472, koska yli 10-vuotiaan lapsen puolesta ei pysty asioimaan sähköisesti. Koronaneuvonnan numero on toiminnassa maanantaista torstaihin klo 8–15 ja perjantaisin klo 9–15.
Lapsen rokottaminen edellyttää molempien huoltajien suostumusta rokotteen antamiseen. Suostumukset kysytään rokotukseen saavuttaessa. Suostumuksen voi ilmoittaa suullisesti tai ottamalla mukaan huoltajan suostumuslomakkeen, jonka voi tulostaa THL:n sivuilta Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (thl.fi) ja täyttää valmiiksi rokotuksiin tultaessa. Kirjallinen lomake on pakollinen, jos esimerkiksi lapsen isovanhempi tai muu läheinen käyttää lasta rokotuksessa.
Lasten rokotuksia ei toteuteta walk in -pisteillä. Aika toiseen rokotteeseen annettaan aina ensimmäisen rokotteen yhteydessä.
Sairastetun koronataudin jälkeen koronarokote annetaan THL:n ohjeen mukaan kuuden kuukauden kuluttua. Voimakkaasti immuunipuutteisille rokote voidaan antaa jo aiemmin.