Etäliikuntaryhmään voi osallistua kotona tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä. Laitteessa tulee olla verkkoyhteys. Zoom-palvelu ei vaadi osallistujalta erillistä rekisteröitymistä, mutta osa laitteista saattaa vaatia maksuttoman Zoom-sovelluksen lataamisen. Etäliikuntaryhmiin voivat osallistua kaikki halukkaat oman kuntonsa mukaan. Seisten tehtäviä liikkeitä voi tehdä myös istuen, jos oma kunto näin vaatii. Työikäiset voivat hyödyntää päivällä pidettäviä ryhmiä esimerkiksi taukoliikuntana.

Tunneilla käytetään ajoittain pienvälineitä, muun muassa puntteja ja kuminauhoja, lisäämään vastusta ja tehostamaan liikkeiden vaikutusta. Liikkeet voi tehdä myös ilman pienvälineitä. Etäliikuntaryhmätunnilla tarvittavat pienvälineet ilmoitetaan Etäliikuntaryhmät-verkkosivuilla etäliikuntaryhmän kohdalla.

Ryhmät sisältävät liikkuvuutta, tasapaino- ja lihaskuntoa parantavia harjoitteita sekä venyttelyä. Päiväaikaan järjestettäviin ryhmiin voivat osallistua kaikki, ketkä kokevat tuntien sisällöt itselleen sopiviksi. Perjantain Asahi-tunnilla harjoitetaan tasapainoa ja liikkuvuutta rauhallisen tempoon. Tunti soveltuu hyvin myös työikäisille, sillä tunnilla tehdään selkä-, niska- ja hartiakipuja hoitavia ja ehkäiseviä liikkeitä.

Tarjolla ovat seuraavat etäliikuntaryhmät:

  • tiistai 13.00–13.45 Tasapaino- ja voimajumppa
  • torstai 14.00–14.30 Tuolijumppa
  • perjantai 13.00–13.45 Asahi/ Tasapaino- ja venyttelyjumppa

 

Linkit ja ohjeet etäliikuntaryhmiin osallistumiseen löydät osoitteesta www.jyvaskyla.fi/liikunta/etaliikunta