Kaupungin liikuntapaikkojen hoito ja ylläpito ovat saaneet osakseen kritiikkiä usein myös Korpilahdella. Toissa vuonna tehdyn liikuntapalveluiden selvityksen yhteydessä perehdyttiin myös liikuntapaikkojen hoitoon ja tulo
tuloksena syntyi alueellinen hoitomalli.
-Käytännössä alueellinen malli tarkoittaa sitä, että kaupungin liikuntapaikkapalvelut pyritään tuottamaan aluekohtaisesti lähipalveluperiaatteella. Liikuntapaikka-alueen työntekijät vastaavat yhdessä esihenkilön kanssa aluekokonaisuuden liikuntapaikkojen hoidosta sisältäen sisäliikuntapaikat, ulkoilureitit- ja alueet, uimarannat, ladut ja kentät. Samalla pyrimme kehittämään henkilöstön työkiertoa ja hyödyntämään nykyistä monipuolisemmin työntekijöiden osaamisvahvuuksia liikuntapaikkojen hoidon eri osa-alueella. Liikuntapaikkoja hoidetaan maantieteellisesti laajalla alueella pohjoisesta Tikkakoskelta aina Korpilahden eteläosiin saakka. Liikuntapaikoilla työntekijöitä kaupungilla on yli 70, liikuntaolosuhteista vastaava palveluesimies Jukka Karttunen kertoo.

Tavoitteena on, että liikuntapaikkojen hoitomalliin siirtyminen näkyy jatkossa asukkaalle muun muassa sujuvampana asiakaspalveluna. Alueille on nimetty omat liikuntapaikkavastaavat, mikä helpottaa asukkailta tulevien liikuntaolosuhteita koskevien palautteiden ja havaintojen ohjautumista ja käsittelyä liikuntapalvelujen sisällä. Esimerkiksi jääkenttien kunnosta tai maastossa tehdyistä havainnoista voi suoraan jättää palautteen alueen liikuntapaikkavastaavalle.
Korpilahti kuuluu eteläiseen alueeseen yhdessä Laajavuoren, Kypärämäki-Köhniön, Keltinmäki-Myllyjärven, Keljon, Keljonkankaan ja Säynätsalon asuinalueiden kanssa.
Eteläinen hoitoalue – Palveluesihenkilö Jukka Karttunen, liikuntapaikkavastaava Ismo Lukkarinen,p. 050 4772827, ismo.lukkarinen[a]jyvaskyla.fi.